El risc de rebrot a Rubí es dispara

La campanya de vacunació avança i prop de 1.600 persones més reben la primera dosi en els darrers dies

Tot i les ganes de normalitat, sembla que la Covid-19 no dona treva i augmenten el nombre de contagis i el risc de rebrot a tot Catalunya. En el cas de Rubí, gairebé s'ha quadruplicat i ha passat de 160 a 595 durant el cap de setmana. Alhora augmenta la velocitat de reproducció de la malaltia, amb un RT de 2,35. Pel que fa a la mitjana d'edat de les noves persones contagiades, no arriba als 30 anys, segons el balanç de Salut. 

Tot i això, tampoc ha deixat d'avançar la campanya de vacunació de la població, i durant aquests darrers dies s'ha administrat la primera dosi del vaccí a prop de 1.600 persones de Rubí. Tanmateix, actualment hi ha més de 28.000 a la ciutat amb la pauta completa. 

El Govern estudia si aplicar mesures davant el repunt de casos 

En aquest sentit, la Generalitat estudia noves mesures o recomanacions davant del repunt de contagis i les aplicarà "si ho veu convenient", segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. "Anirem prenen les decisions que correspongui segons el moment que sigui", ha manifestat a Catalunya Ràdio, on ha reconegut la preocupació per la situació.

Tot i això, ha afegit que la gravetat de la malaltia "no és la mateixa que fa uns mesos". També ha explicat que s'ha treballat sobre l'oci nocturn però no ha avançat cap aspecte. En ser preguntada sobre si una possibilitat era tornar a fer obligatòria la mascareta a l'exterior, ha reconegut que seria "impossible" en el marc legislatiu actual però el Govern recomana el seu ús de manera "molt insistent".

Salut ultima nous protocols per descongestionar l'atenció primària

D'altra banda, el Departament de Salut està ultimant nous protocols que permetin "racionalitzar" les proves i la càrrega de feina a l'atenció primària. Carmen Cabezas, ha reconegut que s'estan aplicant protocols fets per a una fase de la pandèmia en què els casos eren més greus. Ara la majoria són poc simptomàtics o lleus i per això Salut vol "adequar" la situació i descongestionar els CAP. Així, s'està mirant quan és necessari fer una prova "i quan deixa de ser-ho" i si es pot fer un test ràpid abans que una PCR. Cabezas ha afegit que no es tracta de fer menys proves sinó d'actualitzar els protocols i per exemple no fer entrevistes "que duren 20 minuts" davant de casos que no presenten la gravetat que en altres onades.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.