A Rubí hi ha 3 gossos per cada 20 habitants

Durant la pandèmia augmenta el nombre de gossos i gats a la ciutat

A Rubí hi ha registrats 11.887 gossos i 2.097 gats. Això significa que si la ciutat frega els 79.000 habitants, hi ha 3 gossos per cada 20 persones. A més, durant la pandèmia ha augmentat en gairebé un centenar de gossos i una cinquantena de gats.

Així ho constaten les dades del 2020 del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya (CCVC), que gestiona l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC) des del 1987 i, des d’aleshores ha vist com les noves inscripcions han crescut any rere any a tot Catalunya.

Són les dades oficials, però cal tenir en compte que no tothom que té un animal de companyia el té degudament xipat, malgrat que la Llei de Protecció dels Animals de Companyia estableix l'obligatorietat d’identificar-los.

De fet, el microxip sota la pell contribueix a la protecció dels animals, i la base de dades de l’AIAC té com a objectiu retornar els animals que es troben perduts. És una mesura de tranquil·litat per als propietaris de mascotes i ajuda a reduir els abandonaments.

 

En aquest sentit, a Catalunya hi ha actualment prop d’un milió i mig en total, d’animals registrats a l’AIAC, i d’aquests, més de 100.000 mascotes s’han inscrit durant la pandèmia.

Les mascotes, un gran bé emocional i una responsabilitat de per vida

En la majoria dels casos, aquestes noves identificacions corresponen a noves adquisicions d’animals a les llars catalanes.

La veterinària Dolors Corredera, integrant de la comissió d’experts en petits animals del CCVC, recorda que “les mascotes fan molta companyia i es converteixen en un suport emocional. Però cal recordar que són una responsabilitat i que quan es pugui anar de vacances, elles seguiran amb nosaltres. Per tant, demanem molta consciència a l’hora d’adquirir un animal”.

Gats i gossos censats a Rubí

L’Ajuntament de Rubí recorda a la seva web que si l'animal resideix de manera habitual a Rubí, caldrà inscriure’l al Registre municipal d’animals de companyia, tràmit que es podrà fer a qualsevol de les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) de la ciutat.

Tot i això, el nombre d’animals censats a la ciutat és molt menor que els registrats a l’AIAC. Segons el consistori rubinenc, en el 2020 hi havia censats 3.908 gossos i 848 gats. També destaca l’augment d’animals durant l’any de la pandèmia, amb 288 gossos i 112 gats més.

Gossos i gats traslladats a Sircan

D’altra banda, el centre Sir Can, a Olesa de Bonesvalls, és l’encarregat de donar el servei de recollida d’animals abandonats o perduts a Rubí.

En aquest cas, l’Ajuntament de Rubí informa que durant el 2020 s’han recollit i traslladat a la protectora 139 gossos i 49 gats.

Tanmateix, el nombre d’animals que han estat adoptats durant el 2020 en aquest centre han estat 64 gossos i 30 gats.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.