Rubí ja disposa d’una guia d’acollida “per aterrar” a la ciutat

Conté informació bàsica en cinc idiomes sobre gestions, tràmits i serveis essencials per a persones nouvingudes

Rubí disposa a partir d’ara d’una guia digital i impresa amb informació bàsica dels serveis i equipaments de la ciutat, així com de gestions i tràmits essencials, per a persones nouvingudes. Així ho han anunciat aquest dimecres l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Ciutadania, Pau Navarro.

Com empadronar-se, obtenir la targeta sanitària o poder contactar amb els centres escolars i els equipaments esportius o culturals, són algunes de les indicacions recollides en aquesta nova guia, de la qual s’han imprès en paper i en cinc llengües (català, castellà, francès, anglès i rus), 2.500 exemplars, 500 en cada idioma.

La guia en paper s’ha distribuït per diferents punts de la ciutat com el Servei de Primera Acollida, l’Ajuntament de Rubí, l'Oficina d’Atenció a la Ciutadania, el Rubí Forma o Serveis Socials.

 

La guia també es troba disponible a la web municipal en els cinc idiomes i pròximament s’editarà també en àrab i urdú

Segons Ana María Martínez, aquesta guia garanteix la igualtat en l’accés a la informació per a una persona que arribi al municipi. “Conèixer els drets i deures a la ciutat és garant d’una ciutadania de ple dret”, ha dit l’alcaldessa.

En aquest sentit, Pau Navarro ha destacat que la guia “no és només per a persones en situació de vulnerabilitat, sinó perquè els nous veïns i veïnes trobin les eines que tenen a la seva disposició (formació, com crear una empresa, etc.)”.

El regidor ha assenyalat que “no és l’origen el que marcarà aquesta guia”, ja que està destinada a persones procedents de diversos fluxos migratoris, tant internacionals com de Catalunya o de la resta de l’Estat, “per aterrar a la ciutat”.

En la mateixa línia que l’alcaldessa, Pau Navarro ha insistit en el fet que la guia ha de ser una eina per explicar com garantir drets i deures de les persones nouvingudes. “Que trobin l’administració local com una aliada per millorar la seva vida i la seva autonomia en el dia a dia”, ha dit.

Martínez també ha volgut recordar que es tracta d’un projecte iniciat en el mandat passat per José Luis Ariño, el gerent de l’Ajuntament que va morir a l’edat de 55 anys.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.