Rubí engega la nova campanya de civisme #recullolacaca

L’objectiu és combatre l’incivisme i la presència d’excrements i orins de gos a la via pública

L’Ajuntament de Rubí ha anunciat que posa en marxa una nova campanya informativa i de conscienciació per evitar la presència d’excrements i orins de gos a la via pública, amb el repartiment d’uns 33.000 fulletons per tota la ciutat sota el lema #RubiCiutatNeta i #recullolacaca.

La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest dilluns a la sala de plens i des del consistori han avançat que, tot i que deixaran passar un temps prudencial, la Policia local aplicarà sancions als propietaris d’animals que no recullin els excrements de les seves mascotes. Tanmateix, la multa serà major si l’animal de companyia no està censat en el registre municipal.

El fulletó que repartirà l’Ajuntament es pot desplegar i penjar-lo com un cartell al portal de cases o comerços per sensibilitzar sobre aquest assumpte, sovint motiu de queixa de molts ciutadans.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha manifestat que aquesta nova campanya de civisme té com a objectiu la tinença responsable d’animals i ha destacat que alguns dels més afectats per aquestes conductes incíviques són els nens que es troben en parcs infantils i es troben amb deposicions d’animals que els seus propietaris no han recollit, amb el risc que això comporta per a la salut pública. “Hi ha una majoria que ho fan bé i cuiden l’espai públic (...) Iniciem aquesta campanya amb l’esperança que el resultat sigui millor que l’anterior”, ha explicat l’alcaldessa.

D’altra banda, el regidor de Benestar Animal i Tinença Responsable, Andrés Medrano, ha recordat que és obligatori que els animals portin xips i estiguin censats en el registre municipal. També ha avançat que enguany es redactarà un nou Pla director de zones d’esbarjo i de benestar animal, ja que “hi ha una gran diversitat de mascotes darrerament”.

Preguntats per la sanció que suposa no recollir els excrements de gos, Medrano ha explicat que la quantitat és la que indica l’ordenança municipal, i que ronda entre els 100 i els 900 euros. A més, seran agreujants si el propietari és reincident o si els excrements no recollits s’han trobat en un parc infantil.