“Rubí és pionera en les relacions intergeneracionals”, Miquel Raso, del Consell de la Gent Gran

Es presenta la nova programació d’activitats gratuïtes ‘Gaudeix de la vida en gran!’ per a rubinencs i rubinenques de més de 60 anys

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació del nou programa d’activitats per a persones de més de 60 anys a Rubí. La iniciativa posa a l’abast de les persones grans, que conformen el 16% de la  població de Rubí, una oferta molt diversa que inclou propostes de caràcter cultural i intel·lectual, activitats lúdico-festives i d’altres que promouen la vida saludable.

Per a Miquel Raso, president del Consell Consultiu de la Gent Gran de la ciutat, “Rubí ja és una potència en el tema de la gent gran. Quan ens trobem en les reunions comarcals amb Sabadell, Terrassa i Sant Cugat, som els que donem canya en aquest aspecte perquè l’alcaldessa ja ens ha obert camí amb el Pla estratègic de les persones grans”.

Segons Miquel Raso, Rubí es pot considerar una ciutat pionera en les relacions intergeneracionals i actualment hi ha llistes d’espera a les escoles perquè les persones grans expliquin als alumnes com era Rubí fa quaranta anys o quins eren els oficis de l’època. “Els nens al·lucinen. Un nano em va arribar dir: ‘escolti Sr. Miquel, que em podria arribar a adoptar vostè? No tinc avi i el que explica m’agrada molt’”.

Raso ha afegit que assistirà al 8è Congrés Nacional de la Gent Gran, que tindrà lloc a Sant Fruitós de Bages  el 25 d’octubre, en nom de la gent gran de Rubí, juntament amb un representant de l’Aula d’Extensió Universitària de la ciutat.

L’alcaldessa i la regidora de Gent Gran Activa, amb els membres del Consell Consultiu de la Gent Gran

 

Tallers de country, fotografia amb el mòbil o visites culturals

La programació de ‘Gaudeix de la vida en gran!’ ofereix, des d’ara i fins al mes de gener de 2020, tot un seguit d’activitats físiques i saludables, com per exemple tallers de country o de moviment conscient i relaxació; visites culturals al Liceu, la catedral de Barcelona i la Sagrada Família; sortides de coneixement cultural per Rubí; activitats d’expressió, creativitat i cultura digital; tallers d’estimulació cognitiva, art creatiu i fotografia amb el telèfon mòbil; i cursos de diverses temàtiques.

El taller de country és una de les activitats gratuïtes per a persones grans de Rubí

Per a l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, que ha presentat el programa en el Ple municipal de Rubí, “no és només un programa sinó que són activitats amb un sentit. Ja fa uns anys que fèiem aquest tipus d’activitats però volíem convertir-les en una programació estable”.

Per a Mª Carmen Cebrián, segona tinent d’alcalde, “el programa vol ser una eina per a totes les persones grans de la ciutat que volen mantenir-se actives. Cal destacar les visites culturals, que han tingut molt d’èxit i per a les quals ja no queden entrades”, ha conclòs.