Rubí i Villanueva de Córdoba fan oficial el seu agermanament

Rubí va ser ciutat d’acollida per a moltes persones arribades de diferents punts de l’Estat, entre elles, Villanueva de Córdoba

L'Ajuntament de Rubí informa que la ciutat i el municipi de Villanueva de Córdoba ja estan agermanats de manera oficial. La celebració havia de tenir lloc l’any passat, coincidint amb el romiatge de la Virgen de la Luna, però es va ajornar per la Covid-19.

Històricament, Rubí i Villanueva de Córdoba han mantingut una estreta relació: Rubí va ser ciutat d’acollida per a moltes persones arribades de diferents punts de l’Estat, entre elles, Villanueva de Córdoba. El vincle existent es promou des de l’entitat Hermandad Cofradía Virgen de Nuestra Señora de Luna, que el 6 d’octubre de 2019 va celebrar el 50è aniversari del romiatge a Catalunya, consolidant així els llaços entre els municipis de Rubí i Villanueva de Córdoba.

 

L'alcaldessa de Villanueva de Córdoba, Dolors Sánchez, ha explicat que aquest agermanament "ens fa sentir més a prop d'aquells jarotes que van haver de marxar a Catalunya i ens marca com a referent la celebració de la Virgen de Luna en aquelles terres, una cosa que, a part d'un símbol de devoció, és una forma de mantenir vives les arrels". D'altra banda, la primera edil de la ciutat, Ana María Martínez, ha destacat "la voluntat d'incrementar les relacions socials que potenciïn el coneixement recíproc dels habitants dels dos municipis".

Aquest agermanament treballarà en l'intercanvi entre entitats i associacions; difusió de la memòria històrica d’ambdues poblacions, tenint en compte que Villanueva de Córdoba té un dels principals refugis antiaeris de la Guerra civil, i relacions entre organitzacions polítiques, culturals i de memòria històrica.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.