Rubí organitza una desena d'activitats gratuïtes en clau femenina

La ciutat recupera el mes de la salut de les dones del 17 de maig al 2 de juny

Aquest dimecres, l'alcaldessa de Rubí, juntament amb les regidores de salut pública i serveis socials, ha anunciat la recuperació per part de la ciutat de les activitats del mes de la salut de les dones. La programació inclou una desena d'activitats i exposicions gratuïtes, prèvia inscripció, que arrencarà el 17 de maig i s'allargarà fins al 2 de juny. 

Ana María Martínez ha manifestat que "la cura té nom de dona si mirem els mesos enrere i el que ha suposat la pandèmia en els rols de génere". L'alcaldesssa ha recordat que sovint són les dones qui afronten les sobrecàrregues de treball, tant a dins com a fora de casa, la qual cosa provoca problemes físics i psicològics.

La regidora de salut pública i responsable del pla de promoció de l’esport femení, Marta Oliva, ha incidit en el fet que “es tracta d’una programació transversal", i la regidora de serveis socials, Yolanda Ferrer, ha destacat el documental Dones en temps de crisi, que compte amb la participació de dues rubinenques i que es projectarà dins el cicle d'activitats previstes entorn la dona. 

Programació del mes de la salut de les dones

Dilluns 17 de maig, a les 17 h

Taller de Txikung

Lloc: Rambla del Ferrocarril

Treballa a l'aire lliure una tècnica per millorar la salut i l'harmonia del cos i de la ment, tot sintonitzant el moviment, la respiració i la concentració.

Ho organitza: Grup de Dones de Rubí

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a [email protected]. Només has de portar una samarreta blanca i pantalons negres.

 

Del 24 al 27 de maig

Activitats físiques amb el CE Rubí Futbol Sala

Lloc: Instal·lacions municipals

Activitats físiques per millorar la salut de les dones: tallers de reforç de l'esquena i ergonomia, i de relaxació i emocions.

Ho organitza: CE Rubí Futbol Sala

Participants: Usuàries del programa d'Esport per a Tothom

 

Dimarts 25 de maig, a les 17.30 h

Visionament del documental "Dones en temps de crisi" i xerrada posterior

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Projecte que vol contribuir a fer més visibles les aportacions essencials de les dones en el context de la pandèmia a través dels testimonis i vivències de dones diverses.

Ho organitza: Observatori de les Dones en Temps de Crisi i Ajuntament de Rubí

 

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a [email protected]

 

Divendres 28 de maig, a les 18 h

Xerrada "Sexualitat madura, sexualitat sàvia"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

La sexualitat evoluciona amb l'edat, i la sexualitat madura demana coses diferents. Hem de parlar de sexe savi. Però el sexe es fa amb el cos, per tant, hem de parlar també del cos, concretament del sòl pelvià, el món entre les cames, sens dubte una de les parts més desconegudes del cos de la dona. No sabem res d'ell, no el coneixem ni l'entenem. I no es pot millorar el que no es coneix. Cal entendre la relació entre el sòl pelvià i la sexualitat madura per poder fer els canvis necessaris.

A càrrec de Mireia Grossman, fisioterapeuta especialista en sòl pelvià, fisiosexòloga i osteòpata, autora del llibre El suelo pélvico al descubierto i directora de l'espai de salut Alè.

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a [email protected]. Data límit: 27 de maig.

 

Divendres 28 de maig

Jornada d'activitats físiques amb el Club Natació Rubí 

Lloc: Piscina Municipal de Can Rosés

Activitat físiques per millorar la salut de les dones: woman pilates (9.30 h), aiguasalut (10.30 h) i bodyart & health (17.25 h).

Ho organitza: Club Natació Rubí

Participants: Usuàries del Club Natació Rubí.

 

Divendres 28 de maig

Jornada d'activitats físiques amb Duet Rubí

Lloc: CEM Duet Rubí

Activitat físiques per millorar la salut de les dones: body balance (9.30 h), aigua mix (9.30 h), zumba (10.30 h), body balance (15.30 h), body pump (17.30 h), body combat (18.30 h) i aigua mix (19.30 h).

Ho organitza: CEM Duet Rubí

Participants: Usuàries de Duet Rubí

 

Divendres 31 de maig, a les 17.30 h

Taula rodona "Activitat física, font de salut"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Reflexió sobre la necessitat de realitzar una pràctica esportiva continuada en el temps i els nombrosos beneficis que l'acompanyen, i sobre la importància de l'activitat física en aquest període de pandèmia i, en particular, en la malaltia del càncer. 

En el marc d'aquesta activitat, es farà un reconeixement a dues persones amb la una llarga trajectòria dins el programa d'Esport per a Tothom i que són un referent en relació a la temàtica de la taula rodona.

Ho organitza: Grup de Dones de Rubí

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a [email protected]

 

Dimecres 2 de juny, a les 18 h

Xerrada "La feminització de les cures i les conseqüències en la salut de les dones"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Xerrada a càrrec de Gemma Roces Bellmunt i Laura Provensal Estarellas, psicòlogues de Creu Roja, que tractaran la feminització de les cures –la necessitat de reconèixer-les com a base de la societat, la corresponsabilitat dels homes i els models que generen igualtat– i també les estratègies d'abordatge de les cures –el rol vital de cuidadora familiar i les estratègies de suport a la sobrecàrrega que comporta.

Aforament limitat. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia a [email protected]

 

Exposicions

Segona quinzena de maig

Exposició fotogràfica "El pit al descobert"

Lloc: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Treball de Foto-Film Calella amb fotografies de Glòria Masferrer, Carme Viñals, Robert Lluís i Quim Botey.

L'exposició mostra l'evolució del pit de la dona des de la infantesa fins a la vellesa, en els diferents estats en què el podem trobar, de la salut a la malaltia, i el seu significat iconogràfic.

Hi col·labora: Oncolliga. 

El mes de les dones commemora el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones (28 de maig) que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de la cura de la salut en les dones i incidir en la corresponsabilitat de tota la societat.

 

Segonza quizena de maig

Vulvart

Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Exposició de Mireia Ferrús Ochando que tracta de visibilitzar la diversitat genital de les persones amb vulva i que parla de la desconnexió que sovint tenim amb aquesta part tan essencial de l'anatomia. El seu coneixement i reconeixement, lluny de tabús i cànons imperants que la limiten, contribueix a millorar la nostra salut física i emocional i a reconciliar-nos amb aquesta part de el cos. 

    

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.