Rubí reclama millores als centres d'atenció primària de la ciutat

L'entrada en funcionament del nou CUAP de Rubí, en l'aire

Aquest dimecres al matí s'han reunit representants del CatSalut, la plataforma Rubí Sanitat i l'Ajuntament de Rubí per fer entrega de les més de 4.000 signatures que la plataforma ciutadana ha recollit per reclamar millores en l’atenció sanitària i els centres de primària (CAP) de la ciutat. La reunió, però, ha estat molt breu a causa de la situació epidemiològica i cap representant del CatSalut ha estat present en la compareixença davant els mitjans de comunicació. 

A banda de les signatures, durant la trobada amb la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, Anna Aran, i la directora executiva del Sector Sanitari del Vallès Oest del CatSalut, Catalina Serra, també se'ls hi ha fet arribat les inquietuds en matèria d'atenció sanitària a la ciutat i diverses qüestions sobre l'entrada en funcionament del CUAP de Rubí, que de moment continua en l'aire i que estava previst inicialment per a l'1 de novembre. 

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha explicat que amb la transformació del CAP Mútua Terrassa en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), el pacient s'hauria de trobar com si estigués en un hospital. "Com a ciutat, en algun moment ens ho han de posar en el calendari", ha afirmat, i ha afegit que "tot i que la reunió no era per això hem tornat a demanar un hospital". 

Malgrat la brevetat, la reunió ha servit per acordar la creació d'una nova comissió de treball integrada pels diferents actors implicats en la sanitat pública local, és a dir, el CatSalut, Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa, que són les empreses gestores del servei, la plataforma Rubí Sanitat i l’Ajuntament de Rubí. 

 

José Luis Gandoy, membre de la plataforma ciutadana, ha explicat que ha estat una reunió difícil d'aconseguir. "Volíem que fos més que un acte simbòlic i que fos una mica més llarga però les limitacions són les que són. Els hi hem plantejat diverses preguntes. No podem fer encara un judici de valor, ens han donat una argumentació que estem pendents d'estudiar-la".

A partir d'ara, i tal com ha explicat la regidora de Salut, Marta Oliva, "la qüestió és que la plataforma estudiï la documentacio que faciliti el CatSalut per començar a treballar en la primera reunió de la comissió i els diferens operadors, depenent del que més ens preocupi". 

Per últim, des de la plataforma Rubí Sanitat han recordat, un cop més, que l'assistència primària ha assumit la sobrecàrrega de feina per la pandèmia mentre arrosseguen encara les retallades del 2011. 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.