Rubí registra 25 nous positius de Covid-19 en els últims cinc dies

El CAP Anton de Borja és el que més contagis nous ha detectat

Des del passat divendres 24 de juliol, Rubí ha sumat 25 contagis nous per coronavirus a Rubí, segons el mapa de municipis que elabora el Departament de Salut, el que suposa un augment considerable del nombre positius per coronavirus en les darreres setmanes.  

Mapa interactiu del Departament de Salut amb els casos de Covid-19 a Rubí a data 29 de juliol

  

Tot i això, cal tenir en compte que també s’han realitzat més proves diagnòstiques en els darrers dies, arribant al pic de 120 proves en un sol dia el passat 23 de juliol, xifra similar al nombre de tests que es van practicar el passat 22 d’abril.

Nombre de tests realitzats a Rubí des de l'inici de la pandèmia. FONT: AQuAS

 

 

D’ençà que va començar la pandèmia, la ciutat acumula 617 casos positius i 4.433 sospitosos. Aquests últims corresponen a aquelles persones que han presentat simptomatologia compatible amb la Covid-19 però no se’ls hi ha realitzat cap prova diagnòstica. Des de divendres passat s'han sumat 283 casos nous en aquesta categoria. 

Si contrastem aquestes dades amb les que ofereix el registre de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), que segrega per àrees bàsiques de salut, llavors són 21 els nous contagis entre el 23 i el 28 de juliol. Segons aquest altre baròmetre de Salut, el CAP Antoni de Borja és el que més contagis nous ha detectat (15), seguit del CAP Mútua (4) i el CAP Sant Genís (2). 

El passat divendres les diferents alcaldies del Vallès Occidental reconeixien que hi havia una “calma tensa”per veure com evolucionava la pandèmia en els següents dies, sobre tot en aquells municipis més pròxims a Barcelona i la primera corona metropolitana

 

Més info: Rubí suma 9 casos de coronavirus en tres dies

Tanmateix, aquest mateix dilluns es donava a conèixer que una persona amb Covid-19 havia assistit a classes de zumba i cycling al Duet Sports de Rubí. En un correu electrònic, el centre esportiu recomanava a treballadors i usuaris que haguessin coincidit en les mateixes classes que es fessin una prova PCR en el seu CAP de referència.

Més info: Una persona amb Covid-19 ha assistit a classes de zumba i cycling del Duet Sports

Pel que fa a altres municipis del Vallès, la situació a Sabadell és similar i s’han detectat 31 nous casos de Covid-19 entre els dies 18 i 26 de juliol. Igual de preocupant és la situació a Terrassa, on en els darrers set dies, hi ha hagut  una quarantena de casos nous.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.