Rubí supera la cinquena onada del coronavirus: cauen els contagis i els ingressos

Milloren els indicadors del coronavirus a la ciutat, tot i que Salut insisteix en vacunar la població d'entre 12 i 39 anys

Rubí surt de la cinquena onada del coronavirus amb una millora constant dels indicadors epidemiològics i les dades se situen per sota del mes de juliol, quan a la ciutat va haver un pic en la incidència de la Covid-19 i el risc de rebrot estava pels núvols. Les últimes dades de Salut mostren la caiguda de nous contagis i ingressos, amb només 6 veïns en centres hospitalaris a causa del virus. A més, el risc de rebrot està en 68, un dels seus nivells més baixos a la ciutat. 

Cal tenir en compte que just ara fa un any, a la ciutat hi havia més del doble de pacients ingressats, les escoles havien començat amb una gran incertesa i a la vacuna encara li quedaven mesos per arribar. Avui dia, en canvi, el 70% de la població a Rubí té la pauta completa i un més de la meitat dels nascuts entre el 2000 i el 2009 també han rebut la segona dosi del vaccí. 

Tot i això, el Departament de Salut continua cridant a la vacunació contra la Covid-19 a totes aquelles persones que no han iniciat el procés o que encara no tenen la pauta completa. Especialment, en el grup de persones d’entre 12 i 39 anys, prioritari ara mateix.

Per a la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, la campanya de vacunació a Catalunya “està evolucionat molt bé en comparació amb altres països de l’entorn”, com ho demostra l’objectiu, ja assolit, d’haver superat a tot Catalunya el 70% de població amb pauta complerta. "D’una vacunació més massiva anem ara a una de més selectiva”, ha subratllat Cabezas.

Hi haurà una sisena onada?

Pel que fa a les perspectives sobre les pròximes setmanes, l’experiència de l’any passat indica que al setembre va canviar el patró d’interaccions i l’entorn, provocant un creixement intens de la incidència a principis d’octubre.

“Ara som a l’expectativa de passar per aquest punt clau”, ha destacat Clara Prats, investigadora del BIOCOMSC de la UPC, per a qui la situació de partida actual és, però, “molt millor que fa un any, i molt millor que al juny”: en aquest sentit, per tot plegat, si hi ha un creixement i no hi ha gaire sorpreses, és probable que hi hagi una menor afectació en tots els paràmetres.

La vacunació ha evitat fins a gairebé 10.000 morts a Catalunya 

A Rubí, el coronavirus s'ha cobrat la vida de 196 veïns, segons les dades oficials. Segons Clara Prats, des de l’1 de gener d’enguany, les defuncions evitades per l’efecte directe de la vacunació a Catalunya s’estimen en entre 6.900 i 9.500. 

Per a la màxima responsable de Salut Pública, Carmen Cabezas, aquestes xifres “donen molt de sentit a l’esforç del sistema sanitari de Catalunya en la vacunació”, que encara dura des de que comences a desplegar-se fa ja vuit mesos

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.