Rubí viu un tercer dia dels Tocs de Sant Roc ple d'activitats culturals

La música, la tradició i la pirotècnia han marcat el tercer dia de festa sense cap incidència del temps

Aquest dissabte Rubí ha viscut el tercer dia de la seva Festa Major Petita. La jornada ha començat a les 11h a la plaça Doctor Guardiet, que ha sigut el centre de la majoria d'activitats matinals. El matí ha estat marcat pel bon temps i l'ambient festiu, tot i que ahir a la tarda es van anul·lar algunes activitats a causa de la forta tempesta i es temia que avui pogués passar el mateix.

Al centre de la plaça s'han dut a terme els tallers de les entitats culturals de la ciutat, on els més petits, i no tan petits, han pogut fer un tastet de les diferents iniciatives populars que ofereix la ciutat. Els tallers han estat de castellers, de tabals, de gegants, de diorames i fins i tot de foc. Aquest últim a càrrec de la Colla de Diables de la Riera.

 

Com ja és tradició, a banda dels tallers, en el mateix espai els rubinencs han pogut gaudir de la 5a Fira del Vermut, un mercat de productes artesans i de proximitat de tota mena.

 

A les 20h ha començat el "Seguici No Seguici", que ha estat encapçalat pels gegants de Rubí i els hi ha acompanyat la tradicional tabalada i els diables amb un espectacle de foc. Les colles han sortit de la plaça Onze de Setembre i han acabat a la plaça Doctor Guardiet passant pel carrer Pere Esmendia i el de Maximí Fornés.

 

Un cop a la plaça, les entitats de la Taula de Cultura Popular i Tradicional han fet una petita exhibició dels seus espectacles i cap a les 21h s'ha donat pas als "Versots", organitzats per les tres colles de diables de la ciutat, els Diables de la Riera, els Diables Rubeo Diablorum i els Diables de Rubí. Enguany, els versos de les colles no han deixat indiferent a ningú, sent especialment destacat el tema de les eleccions, les gestions de l'Ajuntament i els mateixos polítics.

A les 21:30 s'ha donat pas a un espectacle de foc i dansa amb temàtica de bruixeria i amb la col·laboració dels Diables de la Riera de Rubí. Aquest ha sigut molt aclamat pel públic, que s'ha reunit al seu voltant per gaudir del moment. El colofó de la nit l'ha posat el concert dels Tarraco Surfers a la mateixa plaça.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.