La rubinenca Marta Morera, nova directora de l’Institut Català de l’Energia

Des de l’any 2015 era la responsable tècnica del projecte Rubí Brilla

El govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat aquest dimarts Marta Morera com a nova directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), càrrec que ocupava fins ara Manel Torrent. Morera serà l'encarregada de treballar conjuntament amb el món local en el desenvolupament d’actuacions d’eficiència energètica i ús d'energies renovables, segons ha anunciat la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat.

 

Marta Morera és Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i ha desenvolupat gran part de la seva trajectòria professional a l’Ajuntament de Rubí. Des de maig de 2015 era la responsable tècnica del projecte municipal Rubí Brilla, tot i que la seva vinculació amb el Consistori rubinenc va començar l’any 2001, com a tècnica de medi ambient.

Durant els últims anys, Morera ha estat una de les cares més visibles del Rubí Brilla, un dels projectes estratègics de l'Ajuntament, que té per objectiu la reducció d'emissions i la lluita contra el canvi climàtic. Algunes de les accions on Morera ha tingut un paper destacat són els congressos anuals Rubí Brilla, la posada en marxa dels grups de compra agregada d’energia o el projecte 50/50 d’estalvi i eficiència energètica als centres educatius, entre d’altres.

L’ICAEN és l’entitat de la Generalitat de Catalunya encarregada d’elaborar i dur a terme la política energètica catalana, especialment en el camp de la millora de l’estalvi i l’eficiència energètica i el desenvolupament de les energies renovables. Un dels principals reptes de Marta Morera serà aconseguir encaixar la necessitat d’arribar aviat al 50% de producció d’energia verda a Catalunya amb les queixes i reivindicacions de les comarques més agrícoles, que cada cop alcen més la veu contra els projectes de parcs eòlics i solars.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.