Salut fa una crida a reduir la interacció social per l'alta virulència de la variant Delta

La secretària de Salut Pública alerta que la cinquena onada és la que té més joves hospitalitzats

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat la importància d’aturar la transmissió de la Covid-19 i ha fet una crida a “limitar les interaccions socials i a reduir-les a la bombolla ampliada”, és a dir, a un grup estable, reduït i acotat de persones amb qui s'estableixen relacions familiars, laborals, escolars o recreatives.

Cabezas ha explicat que la variant predominant d’aquesta cinquena onada és la Delta, que ha afirmat és “especialment contagiosa i amb corbes més explosives”. Ha assenyalat que té un període d’incubació més curt que l’Alfa, més temps de contagi i major transmissibilitat que es relaciona també amb una major càrrega viral i amb una major eficàcia infectant les cèl·lules.

 

El 31% de les persones ingressades té menys de 40 anys
 

També ha indicat que “la cinquena onada és la que té més joves hospitalitzats. Només comparant-la amb la quarta onada ja serien 9 anys menys". Així, un 31% de les persones hospitalitzades són menors de 40 anys enfront d’un 10% de l’onada anterior.  També té una mitjana de menys dies per hospitalització per tractar-se d'un perfil més jove. 

Durant la seva intervenció, la secretària de Salut Pública també ha detallat que dels 487 ingressats a la UCI, el 73,5% no estan vacunats; el 12,9% ho estan parcialment i el 13,5% tenen la pauta completa.

En aquesta cinquena onada s'han acumulat 141.083 casos dels quals, 14.291 són postvacunals (10,1%), 2.330 reinfeccions (1,6%) i 515 les dues coses a la vegada (0,37%).

Més de 8,5 milions de dosis administrades a Catalunya

En una setmana el percentatge de població catalana amb pauta completa ha passat del 48,4% al 52,6% i parcialment vacunada del 59,6 al 61,9%. Remarcar que el 90,8% de les persones de 60 anys o més han iniciat la vacunació, de les quals prop d’un 88% ja l’ha finalitzada, i que el 88,5% de les de 50 o més anys també l’han començat, de les quals gairebé un 86% ja l’ha completada.

En aquests moments, una de les prioritats de la campanya de vacunació continua sent la de vacunar les persones de 30 o més anys perquè són les que tenen més probabilitats d’entrar a una UCI. També ha reiterat que les segones dosis són molt importants per la variant Delta i, per tant, se segueix insistint en les segones dosis de tots els grups, especialment en la franja d’entre 60 a 69. Precisament, Cabezas confia que entre aquesta setmana i la que ve aquest grup de població ja tingui la pauta completa.
      

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.