Sánchez assegura que hi haurà 33 milions de persones vacunades a l'agost

No preveu prorrogar l'estat d'alarma més enllà de 9 de maig

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts que a principis de juliol hi haurà 25 milions de ciutadans de l'Estat immunitzats i que a finals d'agost seran 33 milions els vacunats amb la pauta completa.

La setmana vinent hi haurà més persones vacunades que no contagiades

Sánchez ha detallat un calendari de vacunació que implica assolir l'objectiu de tenir el 70% de la població adulta vacunada a finals d'estiu. Segons Sánchez, l'escenari "més conservador" i "prudent" implica que la setmana vinent hi haurà més persones vacunades amb la pauta completa que no pas contagiades, la del 3 de maig hi haurà 5 milions de vacunats amb les dues dosis, la primera de juny 10 milions i la del 14 de juny 15 milions.

 

El ritme de vacunació "s'accelerarà" a l'abril

El president de l'executiu espanyol també ha explicat que Espanya té contractades 87 milions de dosis per rebre entre abril i setembre de 2021. Sánchez ha subratllat que el procés de vacunació "s'accelerarà" a l'abril i cada mes el ritme serà més elevat.

"Podrem fer un salt en la intensificació de la vacunació", ha dit Sánchez, que ha destacat que Espanya té un ritme de vacunació "molt positiu" en relació amb altres països europeus, ja que un 79,1% de persones majors de 80 anys ja han rebut una dosi de la vacuna mentre que a la UE la mitjana és del 60%.

Cogovernança amb les autonomies un cop expiri l'estat d'alarma

D'altra banda, Sánchez ha assegurat que el seu "objectiu" és no prorrogar l'estat d'alarma actual un cop expiri el pròxim 9 de maig i el govern espanyol espera que un cop arribi el termini "no sigui necessari prorrogar més l'estat d'alarma" i es pugui "mantenir el sistema de cogovernança on el govern espanyol i les CCAA puguem seguir responent a qualsevol rebrot i al sistema de vacunació". 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.