Suspès a última hora un desnonament a Rubí

És la sisena vegada que es procedeix al llançament d’un pis al carrer Zamenhof

Aquest dimecres al matí, al carrer Zamenhof de Rubí, estava previst el desnonament d’un pis on conviuen quatre persones des de fa més de tres anys, dues d’elles majors de 60 anys. És la sisena vegada que es procedeix al llançament d’aquest pis al carrer Zamenhof, propietat del Banc Santander.

De fet, membres de la PAH de Rubí han explicat que s’han desplaçat a primera hora del matí a les oficines del banc per fer pressió i aturar el desnonament. A més, una quinzena de persones s’han concentrat a les portes de l’edifici per esperar la comitiva judicial, que ha arribat acompanyada d'una parella de Mossos d’Esquadra.

La comitiva els hi ha notificat que l’auto per al llançament quedava suspès fins al 6 d’octubre, quan està previst que vinguin acompanyats per agents dels ARRO. També ha emplaçat a un dels homes que viu en el pis, qui ha explicat que no té feina ni cap altre ingrés, a anar a serveis socials, tot i que assegura que ja ho ha fet.

Des de la PAH han explicat que diversos pisos d’aquest edifici han estat comprats per l’Agència de l’Habitatge per destinar-los a lloguer social o d’emergència i esperen que es faci el mateix amb aquest últim abans del pròxim llançament, que seria el setè, al mes d’octubre. “Tenen dret a un lloguer social encara que no hi hagi menors”, han expressat des de la plataforma.

Des de la PAH han tornat a recordar que no s’està aplicant la moratòria de desnonaments fins al 9 d’agost, tal com va aprovar el Consell de Ministres per evitar desallotjaments de persones en situació vulnerable durant la pandèmia.

En aquest sentit, denuncien que sovint, molts dels advocats d’ofici que assessoren les persones afectades per un desnonament no es posen en contacte amb els seus representats o no els informen dels recursos legals amb els quals compten. “Tenen eines per aturar els desnonaments però els advocats no presenten res”, afirmen des de la PAH.

Previst el desnonament d’un edifici sencer al setembre

Des de la PAH de Rubí també han alertat que un edifici del carrer Federico García Lorca, propietat de la SAREB, i on hi viuen famílies amb menors i una dona gran, té una ordre de desnonament per al 15 de setembre.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.