Dia de la Terra a Rubí: gastronomia, tallers i propostes a l’aire lliure

Del 22 d’abril al 2 de maig, la ciutat celebrarà la 7a edició del Dia de la Terra amb una àmplia programació

Del 22 d’abril al 2 de maig, Rubí celebrarà la 7a edició del Dia de la Terra amb una programació molt diversa i adaptada a la Covid-19, on es combinen tallers presencials i en línia. A més hi ha disponibles documentals sobre l'entorn rural de Rubí, tutorials sobre horticultura i jardineria, a més de propostes a l'aire lliure guiades o que es poden fer en qualsevol altre moment. 

La programació d’aquesta edició, organitzada per l'Ajuntament de Rubí, compta amb més d’una trentena d’activitats i més d’un centenar de col·laboradors entre entitats, comerços, restaurants, pagesos o ciutadania a títol individual. A més, alguns establiments de restauració ofereixen un menú especial amb producte ecològic, local i de temporada.

Activitats a l’entorn natural de Rubí

Durant el confinament, l'entorn natural de la ciutat ha estat descobert per una gran part de la ciutadania. Per tot això, l’activitat més representativa serà l’exposició de gran format del Col·lectiu d’Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC): Respira, Rubí. Algunes de les obres estaran ubicades fins al 2 de maig a la plaça de la Nova Estació i a la plaça del Doctor Guardiet, però la majoria es distribuiran a les portes les de les escoles de la ciutat

Aquestes passejades per l’entorn natural també han fet augmentar la curiositat de la població per conèixer aquests espais, la seva història o la feina de la pagesia de la ciutat. El programa d’activitats inclou propostes a l'aire lliure que relacionen la història de les masies i el descobriment d’indrets que les envolten mitjançant la xarxa d’itineraris de natura, així com vídeos sobre la pagesia de la ciutat.

Dues jornades de neteja de l'entorn a Ca n'Oriol i Can Xercavins

Per tenir cura d’aquest entorn natural, les agents cíviques, en col·laboració de l’entitat Caçadors de trastets, organitzen dues jornades de neteja de l’entorn natural en paral·lel: el dissabte 24, a Ca n’Oriol i a Can Xercavins. L’Esbart Dansaire de Rubí convidarà la ciutadania a dansar mentre cuidin aquest entorn.

 

Amb motiu del Dia de la Terra, el 22 d’abril es posarà en funcionament un nou geocatxing, Acció Terra, que convidarà a infants i a adults a descobrir tresors amagats (els catxés) d’una forma lúdica.

Activitats formatives de jardineria i horticultura

El programa d'enguany també inclou activitats formatives de jardineria i d’horticultura. Són propostes que ajudaran a fer dels espais exteriors de casa més acollidors, a realitzar un hort a balcons o terrasses o a aprendre a fer compostatge per aquells que disposen de terreny. Fins i tot es podrà aprendre a construir un hotel d’insectes i afavorir la biodiversitat des de casa.  

L’Espai Jove Torre Bassas acollirà les propostes organitzades pel moviment “Fridays for future” a Rubí, amb diversos tallers i activitats durant tota la setmana.

La Trocalleria es mourà de les seves ubicacions habituals i durant tot la setmana visitarà nous espais per promoure l’intercanvi d’objectes, allargar-los la vida útil i prevenir residus amb un especial intercanvi de llibres el dissabte 24 d’abril, en col·laboració amb la Biblioteca Mestre Martí Tauler.

Per últim, les activitats programades també fan referència a la relació que hi ha entre l’emergència de malalties com la Covid-19 i el medi ambient. Així, el “Parlant de la Terra”, l’acte de cloenda de les activitats d’aquesta edició, comptarà amb dos científics que realitzaran una conferència sobre Virus emergents i canvi global. Invertebrats a Rubí. La xerrada anirà a càrrec de la doctora Núria Busquets, rubinenca i coordinadora de la Secció de Virologia de la Societat Catalana de Biologia, i Diego Fernández, entomòleg i col·laborador científic del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.