Torna la Caminada Nocturna de Rubí en format reduït

La popular excursió passarà per les masies de Can Calopa, Can Pi de Vilaroc, Can Serrafossà i Can Balasc

Aquest any torna la 14a edició de Caminada Nocturna de Rubí, la popular excursió que es fa de nit per l’entorn natural de la ciutat. L’any passat no es va poder celebrar a causa de la situació epidemiològica i enguany es farà el pròxim dissabte 2 d’octubre en format reduït per poder garantir les distàncies de seguretat.

Dos itineraris de 12 i 8 quilòmetres

Les entitats organitzadores, el Centre Excursionista de Rubí i Rubí d’Arrel, expliquen que la caminada tindrà novament dos recorreguts, un llarg de 12 quilòmetres aproximadament, i un més curt, de 8 quilòmetres, pensat per a infants.

El punt de partida i arribada per als dos itineraris serà el mateix: les pistes de petanca de Cova Solera que, a més, disposarà del servei de bar.

L’excursió de 12 quilòmetres surt de Cova Solera, passa per Els Avets, busca l’inici del torrent de Tallafigueres, baixa en direcció sud i des d’allà entra en el polígon de Rubí Sud i s’enfila cap al bosc de Can Calopa i la seva masia, un punt molt important pels seus jaciments fòssils de mamífers. 

Els estrats miocènics de Can Calopa, popularment anomenats "els regles"

Els estrats miocènics de Can Calopa, popularment anomenats "els regles"

Des d’aquest punt l’itinerari llarg puja cap a Can Balasc, travessa el torrent Fondo, Comte de Sert (al límit de Castellbisbal), i torna per l’antic castell i l’ermita de Sant Genís, passant per Can Serrafossà i novament Els Avets.

L’itinerari curt trenca a Can Balasc, el punt central del recorregut, fins a l’escola Rivo Rubeo, “una drecera per als qui ja estiguin cansats” o els més petits.

La novetat de la caminada d’enguany és que mai s’havia baixat tant al sud del terme municipal.

Punts d’interès durant tot el recorregut

Per garantir la distància social, la Nocturna d’aquest any tindrà punts d’interès senyalitzats de pas on hi hagi elements de patrimoni o d’espai natural, però sense cap persona que doni explicacions per evitar aglomeracions.

“La intenció de la Nocturna és visitar llocs nous i els camins que es desconeixen de la part sud de Rubí”, ha recordat Falet Bosc, tot i que l'organització no descarta que la Plataforma Rubí sense Abocadors també pugui contribuir a indicar aquells paratges naturals on hi ha extractives o s’hi projecten abocadors, ja que la ruta passa per una zona afectada per aquest tipus d’instal·lacions, i on també hi ha possibilitat de què arribin noves línies d'alta tensió. 

S’obrirà la meitat d’inscripcions

La Caminada Nocturna de Rubí s’ha convertit al llarg dels anys en una cita ineludible per als rubinencs i sovint les inscripcions s’esgoten als pocs dies. Tot i que en altres anys s’ha superat el miler de participants, enguany només s’obriran 500 inscripcions el pròxim 18 de setembre a través de la web del Centre Excursionista de Rubí, fins que s’esgotin. “És una reducció d’inscripcions important però hem prioritzar poder realitzar l’activitat abans de no fer-la i mantenir un nombre tan elevat d’inscripcions”, ha explicat Jordi Puig, president del Centre Excursionista de Rubí.

El preu de la inscripció serà menor en comparació a d’altres anys, cinc euros per als adults i tres per als infants, que serviran per cobrir els avituallaments i l’assegurança.

A més, tampoc hi haurà els tradicionals concerts i botifarrada posteriors i els dorsals es podran recollir el mateix dia de l’excursió a partir de les 19:30 h a les pistes de petanca de Cova Solera per evitar concentracions de persones.

La idea és que tan bon punt els participants tinguin el dorsal, ja puguin sortir a fer el recorregut, que tindrà una durada d’entre tres o quatre hores. A mesura que la gent arribi de tornada, es fomentarà la tornada a casa i és possible que a partir d'una hora determinada, els participants que no hagin arribat a Can Balasc tornin pel recorregut curt perquè tothom acabi a l'hora establerta, tenint en compte les restriccions actuals. 

WhatsApp Image 2021 09 14 at 19.12.23

Representants de les entitats organitzadores i de l'Ajuntament de Rubí durant la roda de premsa de la 14a edició de la Caminada Nocturna. FOTO: NHS

L’euro solidari, per a una iniciativa de ciutat l’any vinent

En totes les edicions de la caminada, les entitats organitzadores han destinat un euro de cada inscripció a un projecte de ciutat ja que “la Nocturna té una vessant social que durant tot l’any destina recursos i recupera espais, com s’ha fet aquest any a Sant Muç”, ha explicat Jordi Muntan.

Més info: El voluntariat ambiental a la font de Sant Muç finalitza amb 30 arbres nous

En aquest sentit, i donat que enguany hi haurà menys inscripcions i el fons serà més reduït, l’euro solidari s’afegirà al de l’any vinent, quan es decidirà en quina iniciativa s’inverteix.

Des de les entitats organitzadores, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, la Unió Petanca i un centenar de voluntaris, esperen poder recuperar la normalitat l’any vinent i poder fer la Nocturna en tota la seva extensió si la situació sanitària ho permet.

En aquests mateixos termes s’ha expressat Juan López, regidor d’Esports de la ciutat, qui ha agraït i felicitat la tasca de les entitats organitzadores d’una nova edició de la Caminada Nocturna.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.