Treballadores de l'escola La Bruna es manifesten per demanar més personal

Les educadores han sortit a reivindicar les seves demandes amb el suport d'alguns pares de l'escola

Les treballadores de l'escola bressol municpal La Bruna s'han manifestat aquest dimecres 8 de novembre al migdia per demanar més personal per poder substituir les baixes i que s'acabin les desigualtats salarials entre treballadores que fan la mateixa feina, entre d'altres.

Més info: Les treballadores de l'escola bressol La Bruna convoquen una vaga

Al crit de "necessitem personal per una educació de qualitat" les educadores han mostrat la seva indiganció i descontent amb la situació que fa anys que viuen.

Susana Tutusaus, educadora i integrant del Sindicat de Comissions Obreres, explica que tot i que el problema fa temps que existeix, aquest any s'ha vist agreujat a causa de la gratuïtat de l'escolarització dels nens de 2 a 3 anys. Això ha fet que hi hagi molts més nens en general, i molts més que es quedin a dinar, ja que seria l'únic servei que paguen els pares.

 

A banda d'això, les treballadores han comentat que s'estan trobant molts casos de nens amb necessitats especials sense detectar que necessiten una atenció molt més personalitzada i això produeix una sobrecàrrega del personal. "Ens trobem les aules a rebentar", ha explicat Tutusaus.

L'educadora ha avançat que es reuniran amb l'Ajuntament el dilluns vinent, però que no tenen cap intenció de desconvocar la vaga fins que no arribin a un acord estable. Tutusaus ha afegit que tenen el suport dels pares i que esperen que aquests formalitzin també les seves queixes.

Treballadores de l'escola La Bruna es manifesten per demanar més personal. FOTO: E.L.

Treballadores de l'escola La Bruna es manifesten per demanar més personal. FOTO: E.L.

Des del Consistori expliquen que estan treballant per desencallar aquestes substitucions el més aviat possible i que estan agilitzant tots els tràmits perquè es puguin suplir les baixes amb la màxima celeritat. També han afegit que a la reunió que tindrà lloc la setmana vinent se'ls explicarà l'evolució d'aquests tràmits.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.