Els treballadors de serveis socials de Rubí comencen amb les vagues anunciades

La plantilla municipal es manifesta per reclamar millores en les condicions laborals i en l’atenció ciutadana

Aquest dimecres s’ha iniciat el primer dia de vaga dels treballadors de serveis socials bàsics de Rubí amb una concentració davant l’Ajuntament de Rubí.

“Els serveis socials estem cremats” era el clam d’una cinquantena de treballadors, que denuncia estrès, diferències salarials i sobrecàrrega de treball, tenint en compte que de vegades pateixen situacions de violència verbal o física.

Més info: Els Serveis Socials Bàsics de Rubí faran vaga

També reclamen la creació d’una borsa de treball activa que garanteixi les substitucions immediates dels companys que estan de baixa, sense recórrer a personal extern amb condicions laborals precàries, i una taula de negociació amb representants del consistori per abordar la seva situació.  

“Si no hi ha una solució continuarem amb les vagues i reivindicarem el mateix. L’únic que hem negociar és quan es portaran a terme aquestes reivindicacions perquè són bàsiques per al funcionament del servei, perquè si no col·lapsarà. Abans d’arribar a aquesta situació volem prendre mesures però la responsabilitat és de l’Ajuntament i ha de garantir que un servei tingui un funcionament correcte”, han manifestat fonts sindicals aquest dimecres.

Taula de negociació prevista per aquest dijous

Treballadors de serveis socials dins l'edifici de l'Ajuntament conversen amb el regidor Moisés Rodríguez. FOTO: NHS

Treballadors de serveis socials dins l'edifici de l'Ajuntament conversen amb el regidor de Recursos Humans, Moisés Rodríguez. FOTO: NHS

En un moment donat de la concentració, part dels manifestants han accedit a l’interior de l’Ajuntament i dues patrulles més de la Policia local s’han desplaçat fins a la plaça Pere Aguilera. Després de mantenir una conversa amb el regidor de Recursos Humans, Moisés Rodríguez, s’ha acordat que la trobada d'aquest dijous sigui una taula de negociació i no només una reunió de treball, tal com estava previst inicialment.

La primera de les vagues anunciades pels treballadors de serveis socials de la ciutat s’ha realitzat a través d’una assemblea convocada per CCOO, UGT i CGT. Segons fonts sindicals, aquesta ha estat secundada per la totalitat de la plantilla, a excepció d’aquells treballadors que estan actualment de baixa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.