Tret de sortida a la marató de donacions de sang a Rubí

Fins aquest dijous, els veïns de Rubí poden donar sang al teatre municipal La Sala

Sota el lema ‘Rubí #etsIMPRESCINDIBLE', aquest dimarts 30 de juny ha començat una nova marató de donacions de sang al teatre municipal La Sala, organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí.

En el primer dia 73 persones han donat sang i cinc d'elles ho han fet per primera vegada. A la tarda, i a causa de la calor a l'escenari, es va haver d'aturar durant una hora la campanya. Des de l'organització demanen disculpes i esperen poder millorar la climatització. 

Les donacions es podran fer fins aquest dijous 2 de juliol i per garantir  les persones interessades en fer les seves aportacions hauran de reservar en horari de matí o de tarda, de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h, a través de l'adreça donarsang.gencat.cat/MSangRubi

Tot i això, els veïns i veïnes que aquests dies no puguin venir també ho podran fer els dies 14 i 28 de juliol al mateix teatre. 

 
Donacions de sang aquest dimarts al teatre La Sala. FOTO: Andrea Martínez

  

L’objectiu d’aquesta marató és arribar a 300 donacions que permetran tractar prop de 1.000 pacients als hospitals catalans i ajudaran a mantenir les reserves de sang a un bon nivell abans de l’arribada de l’estiu, quan les donacions baixen al voltant del 25%.

La ciutat de Rubí ja va acollir una campanya de donació de sang durant l’estat d’alarma amb una extraordinària participació. Prop de 200 persones van  donar sang durant la campanya que es va fer el mes d’abril.

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.