La vacunació de la grip es traslladarà a diversos equipaments de la ciutat

Els CAP Anton de Borja i Sant Genís vacunaran en equipaments municipals i locals veïnals per descongestionar les seves instal·lacions

L'Ajuntament de Rubí informa que els centres d'atenció primària (CAP) Anton de Borja i Sant Genís traslladaran part de la vacunació de la grip a diferents equipaments municipals i locals veïnals, mentre que el CAP Mútua durà terme la campanya en un edifici annex.

D'aquesta manera, el consistori explica que els centres sanitaris de ciutat evitaran una major saturació de les seves instal·lacions, així com prevenir els contagis de Covid-19.

Les persones usuàries del CAP Anton de Borja podran vacunar-se del 19 d'octubre al 6 de novembre demanant cita prèvia al mateix CAP o bé al Servei de Rehabilitació Comunitària (carre Pitàgores, 4) els dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 15 a 19:30 h.

El CAP Sant Genís també iniciarà la campanya el 19 d'octubre i la distribuirà al mateix CAP (entrada lateral), del 19 d'octubre al 13 de novembre, de 10 a 13 h, o bé a l'Edifici Ressò (avinguda de Can Tapis, 91, Les Valls de Sant Muç), el 19, 21, 26 i 28 d'octubre, de 15 a 19 h. També es farà la vacunació al local de l'Associació de Veïns de Can Fatjó (avinguda de Castellbisbal, 1) el 20, 22, 27 i 29 d'octubre, de 15 a 19 h, així com al local de l'Associació de Veïns de Vallès Park (camí d'Ullastrell, 413), el 23 i 30 d'octubre, de 15 a 19 h.

Les persones usuàries del CAP Mútua podran vacunar-se igualment a partir del 19 d'octubre en l'edifici annex del mateix CAP (antic SEM) de dilluns a divendres de 10:30 a 13:30 h i de 15 a 19:30 h.

 

Per vacunar-se a qualsevol d'aquestes instal·lacions, a excepció del CAP Anton de Borja, no és necessari demanar cita prèvia, només cal presentar-se en l'horari estipulat i dur la targeta sanitària. En cas d'haver de contactar amb el centre de referència per a qualsevol altra gestió, des de concertar visita a fer tràmits administratius, es recomana fer-ho a través del portal web La Meva Salut per evitar el col·lapse de les línies telefòniques. Qualsevol persona s'hi pot donar d'alta fàcilment aquí.

Col·lectius als quals es recomana vacunar-se

La campanya de vacunació de la grip d'aquest any està condicionada per la presència de la Covid-19. La pandèmia fa que sigui especialment important la vacunació entre el personal sanitari i sociosanitari, persones a partir dels 65 anys i persones de qualsevol edat amb condicions de risc. L'objectiu és protegir la ciutadania més vulnerable a la grip, que en gran part coincideix amb aquella més vulnerable a la Covid-19, i contribuir així a reduir la pressió assistencial.

En termes generals, els col·lectius per als quals es recomana la vacuna de la grip són persones de 60 anys o més, embarassades, infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació),  persones amb malalties cròniques que la grip pot agreujar, persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades, persones amb obesitat mòrbida, persones que en cuiden d'altres que pertanyen a qualsevol dels col·lectius esmentats o que hi estan en contacte i professionals de la salut.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.