El Vallès Occidental, preocupat per l’acceleració dels contagis i la situació als CAPs

Les alcaldies de la comarca han mostrat la seva preocupació per la situació d'increment de contagis per Covid-19 i per la situació de pressió assistencial que pateixen els centres de primària

El Consell d'alcaldies del Vallès Occidental s'ha reunit aquesta dijous amb el delegat del govern a Barcelona, Juli Fernàndez, i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, per abordar la situació epidemiològica i el Pla d'enfortiment i la transformació de l'Atenció Primària. Durant la trobada, que ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, les diferents alcaldies han mostrat la seva preocupació per la situació d'increment de contagis per Covid-19 i per la situació de pressió assistencial que pateixen els centres de primària. Una situació epidemiològica que es preveu que pugui empitjorar les dues setmanes vinents.

El president comarcal, Ignasi Giménez, ha assegurat que "des dels municipis se'ns transmeten inquietuds en relació a la situació als CAPs. Unes inquietuds que fan referència no tan sols a la situació epidemiològica, sinó també a la planificació dels recursos". Des de les alcaldies també s'ha manifestat la necessitat de poder concretar les dades i els recursos de l'aplicació del Pla d'enfortiment i la transformació de la primària a cada municipi.

Giménez ha assegurat que "malgrat el context i que sabem que s'estan destinant recursos, des dels municipis estem preocupats per la pressió assistencial dels ambulatoris. És cert que s'estan reobrint parcialment alguns centres que havien estat tancats a l'estiu, però des de les alcaldies ens preocupa perdre la proximitat del servei. Entenem que en aquests moments l'atenció primària és molt important i la veiem en situació de col·lapse. Per això és important que es concretin i s'apliquin els diferents punts del Pla d'enfortiment i transformació de l'Atenció Primària del Departament de Salut". També ha remarcat que "s'haurà d'explicar molt bé a la ciutadania com s'aplica aquest nou model, ja que pot ser que guanyem en eficiència però també pot ser que perdem en proximitat".
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.