Volem Rubí Verd comptabilitza, en dues setmanes, 268 arbres morts o eliminats a Rubí

La nova entitat ha elaborat un mapa interactiu on localitzar els arbres morts

Volem Rubí Verd és una entitat de recent creació formada per un grup de rubinencs i rubinenques que volen aconseguir "salvar el verd urbà", i preocupats per la situació a la ciutat, "amb la pèrdua, cada cop més d'arbres i espais naturals que deixen pas cada cop a més gris".

Quinze dies després del seu naixement, asseguren que en dues setmanes 268 arbres estan morts o han estat talats a Rubí i han presentat un mapa interactiu on es poden visualitzar els exemplars eliminats, perquè han mort o perquè s'han talat o retirat i no han sigut reposats mai per un de nou. 

Des de la nova entitat expliquen que per elaborar aquest mapa ha estat imprescindible la col·laboració de la ciutadania. "El mapa no està en absolut acabat, ja que encara ens falten algunes zones per revisar (...) Hem de reconèixer que abans de començar a fer aquesta feina érem conscients que havíem perdut arbrat però no és fins ara quan ens estem començant a adonar-nos del nivell de desforestació que estem patint. Aquesta desforestació topa frontalment amb les polítiques mediambientals que sí que estan realitzant altres ciutats del nostre entorn que, en veure la importància real que els arbres i els espais naturals tenen a la nostra societat, estan començant a dur a terme polítiques de plantació i de recuperació i protecció d'arbres, en comptes d'agilitzar tales com està fent la nostra ciutat". 

D'altra banda, des de Volem Rubí Verd lamenten els rubinencs hagin de fer servir els pressupostos participatius, "una plataforma que no oblidem està destinada a realitzar propostes d'innovacions i millores", per a demanar la plantació d'arbres. 

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.