Desarticulat un grup criminal que robava a pisos de Sant Cugat del Vallès i Tarragona

El jutjat de Rubí ha decretat ingrés a presó per als integrants del grup criminal, que actuava en zones residencials als matins o a primera hora de la tarda

Els Mossos van desarticular el 22 d’octubre un grup criminal especialitzat en els robatoris en habitatges. Els detinguts són cinc homes, d’edats compreses entre els 24 i els 38 anys, de nacionalitat xilena i veïns de Barcelona.

La investigació es va iniciar el 10 d’octubre quan els investigadors van saber de l’existència d’un grup criminal establert a Barcelona, amb una gran mobilitat i que es dedicava a cometre robatoris amb força a domicilis,  principalment a la localitat de Sant Cugat del Vallès i a altres poblacions.

Durant la investigació, duta a terme amb el Jutjat d’Instrucció número 2 de Rubí, els agents van identificar tots els integrants del grup i els van relacionar amb set robatoris comesos entre el 10 i el 22 d’octubre. Cinc van ser comesos a la població de Sant Cugat del Vallès i dos més a la localitat de Tarragona.

Seguien el mateix modus operandi

Els membres del grup criminal es traslladaven fins al lloc dels robatoris en vehicles que canviaven amb freqüència per evitar ser detectats. Acostumaven a actuar en zones residencials amb poca circulació de vehicles als matins o a primera hora de la tarda, franges horàries on és habitual que els pisos estiguin buits.

 

Un cop triaven l’immoble on volien robar, trucaven a l’intèrfon per assegurar-se que l’habitatge estigués buit. Si no obtenien resposta, buscaven una porta o finestra que disposés de poques mesures de seguretat i les forçaven amb tornavisos o palanques. Els lladres buscaven joies, diners en metàl·lic o objectes que tinguessin una bona sortida al mercat negre com els dispositius electrònics.

El dia 22 d’octubre, els investigadors van organitzar un dispositiu per detenir els integrants del grup quan fugien amb un vehicle després de cometre dos robatoris, un al carrer Verge de Montserrat i l’altre al carrer Saragossa, ambdós a Sant Cugat del Vallès. A l’interior del vehicle es van recuperar els efectes sostrets en els robatoris, inclòs un ordinador portàtil de gran valor.

Els agents van relacionar els detinguts amb cinc robatoris comesos a Sant Cugat del Vallès i dos més a Tarragona. L’endemà de la detenció els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll en una habitació d’un hostal de Barcelona on estaven allotjats. Dins de l’habitació els agents van intervenir objectes que havien estat sostrets en altres robatoris, principalment joies, rellotges, dispositius electrònics i roba. A banda, es van localitzar diverses eines que podien ser usades per forçar pisos.

El 25 d’octubre els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Rubí, el qual va decretar ingrés a presó per a tots cinc.

Més informació