Desmantellat un grup criminal que va robar en sis domicilis de Rubí i Sant Cugat

Utilitzaven el mètode conegut com a bumping que consisteix a posar algun objecte a l'interior del cilindre del pany i donar un cop per obrir-lo

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 16 de juliol tres persones, de nacionalitat georgiana i veïnes de Rubí, com a presumptes autores de sis delictes de robatori amb força a domicili i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar arran de diversos robatoris amb força a domicilis de les localitats de Sant Cugat del Vallès i Rubí. Tots els robatoris tenien un mateix patró: es tractaven de pisos molt propers entre ells i el mètode d'accés és el conegut com a bumping. Consisteix a posar algun objecte a l'interior del cilindre del pany i donar un cop per fer moure els pistons de manera que el pany queda obert. Una vegada obert, el pany pot quedar danyat o pot seguir funcionant, per la qual cosa les víctimes que pateixen aquest tipus de robatoris manifesten en moltes ocasions que en marxar del domicili havien donat dues voltes de clau i se l'han trobat útil, però sense les esmentades voltes.

Aquest grup criminal aprofitava principalment l'època estival per realitzar els robatoris, de fet s'ha tingut coneixement que alguns dels detinguts van marxar del país en finalitzar l'estiu del 2018 i van retornar els mesos de maig i juny d'enguany per tal de continuar amb l'activitat delictiva.

 

L'objectiu principal dels robatoris eren diners en efectiu, joies i aparells electrònics.

La investigació duta a terme per part de la Unitat d'Investigació de Rubí va permetre identificar cinc dels membres del grup criminal, als quals se'ls atribueix l'autoria de sis robatoris amb força a domicilis de Sant Cugat del Vallès i Rubí, comesos entre juliol de 2018 i juny de 2019. Després de diverses gestions encaminades a la seva localització i detenció els investigadors van detenir el 16 de juliol tres dels integrants del grup criminal.

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Rubí va decretar l'ingrés a presó de dos dels detinguts i llibertat per a un tercer. La investigació continua oberta per tal de localitzar a la resta de membres del grup.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?