Família de porcs senglars a Can Serrafossà, a plena llum del dia

Porcs senglars passegen per una urbanització de Rubí

Aquest migdia, en una plaça de la urbanització de Can Serrafossà, ha aparegut una família de porcs senglars a plena llum del dia.

 

La femella anava acompanyada de les seves cries i s’han passejat tranquil·lament per la zona enjardinada de la plaça.

 
Han passejat per la zona enjardinada de la plaça. FOTO: Redacció

  

Què hem de fer si veiem porcs senglars?

Per als veïns que viuen a les urbanitzacions és habitual trobar famílies de senglars pels carrers, sobretot al voltant dels contenidors cercant menjar. Aquest fet cada vegada és més habitual però sabem com hem d'actuar quan els veiem?

En cas de trobar un senglar, és important no apropar-s’hi, ja que poden reaccionar amb agressivitat. També convé no tocar-los, ja que hi ha risc de mossegada o envestida. Per tal d'allunyar-los, es pot fer soroll i gesticular, ja que això els espanta.

Per evitar-ne la seva presència, no se’ls ha de donar menjar, cal assegurar-se de llençar les bosses d’escombraries a dins dels contenidors i que el menjar dels animals domèstics no estigui al seu abast i, si es disposa d’un hort o jardí, posar-hi una tanca per evitar que hi puguin entrar. A la xarxa viària, cal conduir amb precaució, ja que els senglars poden creuar la carretera i provocar una col·lisió.

Més informació