Un pare i el seu fill, arrestats per vendre drogues a menors d'edat de Rubí

Els arrestats, pare i fill, oferien haixix a menors d’edat alumnes d’un institut de la ciutat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 71 i 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Rubí, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues. Els arrestats, pare i fill, distribuïen haixix a menors d’edat que eren alumnes d’un institut de la localitat.

A finals de l’any passat el grup FURA dels Mossos d’Esquadra de Rubí van tenir coneixement que hi havia dos homes que es dedicaven a la venda d’haixix a Rubí i van iniciar una investigació per confirmar la veracitat de la informació.

Els agents van comprovar que els dos sospitosos utilitzaven un vehicle per desplaçar-se per la localitat amb l’objectiu de vendre haixix al detall. 

Amb l’objectiu d’evitar que continués aquesta activitat delictiva els agents van realitzar un dispositiu de vigilància al vehicle dels sospitosos i van identificar diverses persones que acabaven de comprar haixix, menors d’edat en tots els casos.

 

Paral·lelament a la investigació duta a terme pels FURA, l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) i agents de la comissaria de Rubí que fan tasques de mediació amb diversos actors socials de Rubí, van fer un contacte amb l’institut afectat i van localitzar haixix entre els seus alumnes. Les descripcions facilitades sobre els compradors encaixaven amb els dos homes investigats.

Davant d’aquests fets i pel risc en què es trobaven els menors el 9 de gener a les 17.00 hores els Mossos van detenir els dos sospitosos per un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues. En aquell moment els dos homes  sortien del seu domicili i es disposaven a entrar al vehicle. La parella portava 12 grams d’haixix, 80 euros en bitllets petits i una navalla.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 11 de gener i el jutge va decretar l’ingrés a presó d’ambdós.