Veïns per Rubí presentarà una moció per realitzar inspeccions en els ponts del municipi

El grup municipal presentarà una moció per tal fer una inspecció i un estudi exhaustiu de tots els ponts de Rubí, per tal de determinar en quina situació es troben

Veïns per Rubí presentarà una moció per tal fer una inspecció i un estudi exhaustiu de tots els ponts de la ciutat, per tal de determinar en quina situació es troben i quines actuacions serien necessàries per poder continuar en servei més anys. Amb aquesta informació, es redactaria una guia de manteniment dels ponts per establir plans d'inspecció periòdica per avaluar el seu estat, especificar accions per a cada element del pont, així com les mesures per assegurar l'èxit del pla de manteniment, mecanismes de control i avaluació i previsió de despeses.

Des del grup municipal expliquen que "la normativa vigent a Espanya estableix que la vida útil d'un pont de carretera projectat en l'actualitat ha de ser de cent (100) anys". Així, especifiquen que a Rubí hi ha diferents ponts que creuen la Riera: "els dos primers que es van construir després de la rierada de 1962 són el del carrer Sant Joan i el del carrer Cadmo, que es van inaugurar l'any 1964, i l'any 1967 es va inaugurar el pont de l'Avinguda Electricitat. També tenim documentada la inauguració del pont de l'avinguda de l'Estatut sobre el carrer Mare de Déu de Lourdes, l'any 1974".

D'aquesta manera, Veïns per Rubí afirma haver fet una "inspecció visual" al pont del carrer Cadmo on han observat "armadures vistes, recobriment insuficient de formigó i humitats per sota del tauler, que caldrien també ser revisades". En el comunicat, el grup confirma que s'ha de tenir en compte també "la intensitat mitjana diària de vehicles pesants que circulen pels ponts i que ha anat augmentant progressivament" en els darrers anys per tal de valorar quines són les necessitats específiques de cadascun.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.