Concerts de jazz gratuïts aquest cap de setmana a Rubí

Els jardins de l'Ateneu acolliran les jornades de jazz que organitza l'Associació Jazz Rubí

Durant aquest cap de setmana, els jardins de l’Ateneu municipal acolliran la segona part de les jornades de jazz, que celebren el seu 20è aniversari. L’esdeveniment organitzat per l’Associació Jazz Rubí se celebra habitualment al juny, coincidint amb la Festa Major de Sant Pere, però s’ha hagut de dividir en dues parts com a conseqüència de la pandèmia. Per poder assistir-hi, és imprescindible reservar-hi plaça de manera telemàtica.

El divendres 17 de setembre a les 22 h, tindrà lloc el primer concert a càrrec del Benjamín León Quartet. El músic està considerat el millor organista de jazz d’Espanya i un dels millors d’Europa. El seu estil està influenciat pel blues, el jazz clàssic i el bebop. Les seves comptades aparicions en concerts, així com la seva reticència a enregistrar discos, fan que aquest concert sigui una oportunitat molt especial per poder gaudir del seu gran talent.

 

L’endemà, també a les 22 h, actuaran a l’Ateneu Luis Pardellans & Enrique Heredia. Pardellans és un pianista de formació clàssica, compositor i arranjador, que s'ha prodigat en qualsevol estil, sempre al màxim nivell, treballant i gravant com a músic d'estudi per a infinitat d'artistes del país. El seu estil  jazzístic està fortament influenciat per Bill Evans i Keith Jarret, però amb la seva pròpia personalitat en el tractament de l'harmonia.

L'any 1998 Luis Pardellans va iniciar un duo el bateria Enrique Heredia, formació una mica insòlita que els portaria a tocar durant més d'una dècada en el club barcelonès The Philharmonic. Després d'una aturada de vuit anys, aquest serà el concert del seu retorn.

Finalment, el diumenge 19 de setembre a les 12.30 h, pujarà a l’escenari el Víctor de Diego Quartet. La formació està liderada per un dels grans músics de l'escena jazzística del país. Víctor de Diego és un artista avesat  en infinitat de treballs ─simfònics, comercials, jazzístics, etc.─. Dins de la vessant més comercial ha acompanyat artistes com Armando Manzanero, Moncho, Olga Guillot, Nina, Joan Manel Serrat, Pedro Guerra o Amaia. Pel que fa al jazz, és uns dels grans saxofonistes del país, gran improvisador i amb un estil molt propi. Aquest és el seu quartet habitual, una formació consolidada amb altres tres músics que comparteixen la mateixa visió de la música.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.