‘De corones & virus’, la nova exposició sobre la monarquia que es pot visitar a Rubí

L’Espai Cultural Francesc Alujas mostra els quadres de Miquel Mas, amb textos del rubinenc Joan Manuel Tresserras

Aquest dimarts s'ha inaugurat la nova exposició de Miquel Mas titulada ‘De corones & virus’ que es podrà visitar a l’Espai Cultural Francesc Alujas fins el 15 d’octubre.  Els quadres, basats en la monarquia, estan acompanyats dels textos de l’exconseller de cultura, el rubinenc Joan Manuel Tresserras.

L’exconseller de cultura considera els quadres com "un cop de puny a l’estómac. Cada quadre, en una primera mirada, et crida l’atenció perquè es veu un nas, es veu un pit, es veu una colla de culs al darrere d’una figura reial i hi ha un element que t’arrossega la mirada cap allà i, per tant, et fa una proposta de lectura diferent en cada quadre”.

L’Espai Cultural Francesc Alujas

A la inauguració de l’exposició de Miquel Mas van assistir una setantena de rubinencs i també representants del teixit associatiu cultural de Rubí que van voler acompanyar l’artista local en aquesta estrena, que també ha servit per donar el tret de sortida oficial a l’Espai Cultural Francesc Alujas, ubicat al carrer Justícia, 6.

 

Segons el president de la secció local d’Esquerra Rubí, Joan Puntí, es tracta d’un espai obert a la ciutadania, a les entitats, i dedicat a la cultura. "Pretén ser l’esperit d’allò que encarnava el Centre Democràtic Republicà a finals del segle XIX”.

Moment de la inauguració de la nova exposició a l’Espai Cultural Francesc Alujas. FOTO: Cedida

Moment de la inauguració de la nova exposició a l’Espai Cultural Francesc Alujas. FOTO: Cedida

L’espai compta amb tres sales de diferents mides amb tres noms representatius: Muriel Casals, Pere Aguilera i la que dona nom a l’espai, Francesc Alujas. De fet, Joan Manuel Tresserras, que va ser alumne de Francesc Alujas, va explicar que “estaria al·lucinat i molt content que la ciutat disposés d’un espai com aquest amb el seu nom”

L’acte inaugural també va servir per fer entrega a Tresserras d’una edició fotogràfica de la Fundació Marroyo de l’any 1977 on es veu Pere Aguilera mentre canviaven les plaques de places i carrers de Rubí per eliminar "el rastre del feixisme" parlant amb els ciutadans i ciutadanes. Aquesta mateixa imatge també presidirà l’entrada de l’Espai Cultural Francesc Alujas.

Horari de visites de la nova exposició 

L’exposició de Miquel Mas es podrà visitar a l’Espai Cultural Francesc Alujas (C/ Justícia, 6) fins al 15 d’octubre els dilluns i dijous de 17 a 20 h; els dimarts i dimecres de 10 a 13 h; i els divendres, de 10 a 13 h i de 19 a 20.30 h.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.