Exposició fotogràfica a Rubí sobre la resiliència del poble sahrauí

El fotògraf Bernat Millet, colaborador habitual del TOT, fa una radiografia de la vida quotidiana en un poblat sahrauí

El fotògraf Bernat Millet, colaborador habitual del TOT, ha publicat recentment Bitter Sweet Soft, el seu primer fotollibre que fa una radiografia de la vida quotidiana en un poblat sahrauí, on els seus habitants viuen les seves vides en un compàs d'espera.

La família, pedra angular dels campaments sahrauís

Ara, l'Espai Expositiu Aula Cultural de Rubí exposa una mostra fotogràfica basada en aquest projecte, que enfoca la seva mirada en un relat de les coses íntimes, on la família és la pedra angular dels campaments, els habitants dels quals viuen les seves vides en un compàs d'espera. 

 

En aquest paratge inhòspit, desert real i metafòric, hi brollen esperances. Els seus habitants s'aixequen per a rebel·lar-se contra la condemna de l'oblit, contra els dies no viscuts, contra la desolació. Criden, amb veu aspra, que encara queden forces per seguir lluitant.

Ara el projecte arriba a l'Espai Expositiu Aula Cultural de Rubí, on es podrà admirar fins al 31 d'octubre en el següent horari: dijous i divendres, de 17 a 20 h; i dissabtes, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. La resta de dies, l'equipament resta tancat.

Bernat Millet amb el seu llibre, Bitter Sweet Soft. FOTO: TOT Sant Cugat

Bernat Millet amb el seu llibre, Bitter Sweet Soft. FOTO: TOT Sant Cugat

"Gràcies a aquest sentiment de comunitat, de família i de pertinença entre els uns i els altres, segueixen vivint i tirant endavant", explica Millet, que ha afegit que el llibre, editat per l'editorial Lumínic, fa una reflexió de les necessitats humanes, "de tenir-nos els uns als altres i de no sentir-nos sols davant de les adversitats".

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.