L’exposició “Perplexitat” de Mercè Ribera es podrà visitar al Celler

La mostra fotogràfica de l'artista rubinenca incorpora tot un seguit d'activitats paral·leles que es duran a terme entre els mesos d'octubre i novembre

La Sala Cèsar Martinell del Celler acollirà l’exposició Perplexitat, de l'artista rubinenca Mercè Ribera, del 23 de setembre al 28 de novembre. La pròpia autora la defineix com un projecte inusual dins el món de la fotografia, amb el qual no busca documentar la realitat, ni tan sols fer una interpretació d’ella a partir del món exterior, sinó aprofitar les eines que ofereix la fotografia per representar ficció i fabricar universos originats exclusivament a la seva ment. 

“Utilitzo objectes, ninots, mobiliari a escala i tot allò que em sembli pertinent per a plasmar pensaments, emocions i realitats que conviuen en el nostre món interior paral·lelament a la realitat quotidiana”, explica Ribera.

L’artista, nascuda el 1964, va tancar el seu cicle com a escultora el 2017 amb una gran exposició al Celler titulada Presències. En aquella mostra, la rubinenca reunia escultures, maquetes i instal·lacions en què l'absència de l'ésser humà servia per expressar-ne una presència latent.

 

La pràctica escultòrica, i especialment l'experimentació amb un dels seus elements clau, la il·luminació, la va portar de manera natural cap a la fotografia. En aquest nou àmbit, Ribera ha seguit buscant un llenguatge propi, creant escenaris i buscant objectes i materials amb els quals parlar i transmetre el seu imaginari.

Activitats paral·leles

En el marc de l’exposició Perplexitat, s’han programat tres activitats.

La primera proposta es durà a terme el divendres 22 d’octubre al matí a la Sala de les Tines del Celler. El taller es titula Fotoficcions i està adreçat exclusivament a l’alumnat de l'Escola d'Art i Disseny edRa.

El dissabte 23 d’octubre, de 17 a 20 h, també a la Sala de les Tines, es podrà realitzar el mateix taller, que aquest cop s'obrirà a tot el públic major de 16 anys.

Per finalitzar, el divendres 29 d'octubre, a les 19.30 h, es portarà a terme a l’Espai Tremuja una conferència titulada Mercè Ribera: Re-creant?, a càrrec de Diego Espada, director del postgrau en fotografia i docent de fotografia al Grau de Comunicació Audiovisual i Multimèdia de la Universitat de Girona.

Tant l'exposició com les activitats són d'accés gratuït. El Celler obre els dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.