1962: el príncep Joan Carles de Borbó visita Rubí

Joan Carles de Borbó i Sofia de Gràcia van visitar Rubí pocs dies després de la tràgica rierada del 25 de setembre

La foto d’aquesta setmana és d’autor desconegut i pertany a l’Arxiu Municipal de Rubí. Fou publicada al Butllletí núm. 58 del GCMR i el CER i en ella podem veure el que seria el futur rei d’Espanya, Joan Carles de Borbó, davant l’Ajuntament de Rubí, el dia 30 de setembre de 1962, pocs dies després de la tràgica rierada que segà tantes vides. El veiem acompanyat de diverses autoritats militars.

Els prínceps d’Espanya, Joan Carles de Borbó i Sofia de Gràcia arribaren a la nostra vila cap a les 10 del matí i foren rebuts per l’alcalde Miquel Rufé i altres personalitats locals. Visitaren l’Ajuntament i posteriorment es traslladaren, amb un jeep conduït pel mateix príncep, a les zones més afectades.

El mateix dia també vingueren a la vila l’alcalde de Madrid, José Finat y Escrivá de Romaní, comte de Mayalde, i el ministre d’Obres Públiques, Jorge Vigón Suero-Díaz. Cap al vespre feu acte de presència el vicepresident del govern espanyol, el general Agustín Muñoz Grandes, que visità també alguns llocs on s’havien produït destrosses per l’aiguat, situats al carrer de Terrassa i al carrer del General Mola, actual passeig de Pau Claris, si hem de fer cas al setmanari Rubricata de 14 d’octubre de 1962.

Dies després, el 2 d’octubre, arribà a Rubí el general Franco mateix, amb la majoria dels seus ministres.