Una aula de l’escola professional de l’escola Montserrat, en el 1968

El primer director de l’escola professional va ser Jordi Quintas i els sectors formatius eren electricitat, mecànica i tèxtil

La fotografia fou cedida per l’Escola Mare de Déu de Montserrat al Grup de Col·laboradors i el Centre d’Estudis Rubinencs i està datada del 20 de febrer de 1968. Ens mostra una aula de l”Escuela Profesional de Nuestra Señora de Montserrat”, inaugurada el 1957, on no podia mancar la creu (de fet era un centre creat per la parròquia) i el retrat del general Franco que copsem a la paret de la dreta, sobre el mapa d’Espanya.

Ja anys abans l’escola havia iniciat els tràmits per poder impartir ensenyaments relacionats amb el món de la indústria, que en aquells temps tenia un gran auge a la població. Fins i tot propietaris de fàbriques locals sufragaren les obres i la compra d’eines i maquinària per tal de poder portar a bon terme el projecte. El primer curs tindria lloc entre 1954 i 1955.

 

Després de la inauguració oficial del 1957 els industrials rubinencs més notoris seguiren finançant els cursos. El primer director de l’escola professional va ser Jordi Quintas i els sectors formatius eren electricitat, mecànica i tèxtil, precisament els més relacionats amb el sector fabril local, que necessitava cada vegada més personal tècnic. Els alumnes passaven l’examen oficial a l’Escola Industrial de Terrassa, amb la qual ja s’havia establert un conveni.

Però tot s’acaba i el curs 1984-1985 fou l’últim d’aquesta escola professional que durant força temps seria l’únic centre d’aquest tipus a Rubí. Es va quedar sense la subvenció oficial per no complir els requisits que marcava la Llei General d’Educació, un dels resultats de la qual seria el naixement de la Formació Professional, que seguiria a partir d’aleshores noves directrius.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.