Un autobús rubinenc de l’any 1989

Tenien una freqüència de pas de 30 minuts i eren de color verd i groc

La fotografia d’aquesta setmana és de desembre de 1989 i està extreta de la web www.autobusesbcn.es. Ens mostra un autobús de l’empresa TUS (Transports Urbans de Sabadell), que gestionà el servei de transport públic a Rubí entre aquell any i el 1992.

El vehicle es troba estacionat al pati de l’antiga estació de Rubí, la façana de la qual es veu al seu darrere. També copsem que pertanyia a la línia que anava des del barri del 25 de Setembre fins a l’estació dels ferrocarrils.

L’empresa TUS va substituir la TUTSA el 20 d’octubre de 1989 pel que fa al transport urbà a la ciutat de Rubí, i a més van regalar els autobusos, de color verd i groc, a l’Ajuntament.

L’any següent es remodelà la xarxa i es va unificar en una sola línia que anava des del Pinar fins a Can Vallhonrat passant per l’estació i el 25 de Setembre. La freqüència de pas era de 30 minuts. A més, hi havia una altra línia que era activa a les hores punta d’entrada i sortida de la feina i sortia de l’estació per anar a Can Jardí (el polígon industrial).

 

El gener de 1991 es va crear una segona línia que anava des de Can Rosés fins a Can Jardí i el març del mateix any va néixer la línia 3, des del centre de Rubí fins a Can Fatjó, Els Avets i Can Serafossà, on s’ubicaven unes urbanitzacions que fins aleshores encara no havien estat unides amb el centre mitjançant transport públic.

El 1992 s’inaugurà la línia 4, entre l’estació i Castellnou. D’aquesta manera totes les urbanitzacions i polígons quedaren definitivament enllaçats amb el nucli urbà a través dels autobusos públics.

La TUS va prestar els seus serveis a Rubí fins a l’octubre de 1992 i la substituí una filial seva: Transports Públics.