El bosc de Ca n’Oriol

L'arbreda possiblement va néixer com a un lloc d'esbarjo dels amos de la masia de Ca n'Oriol

Aquesta fotografia, d'autor desconegut, està extreta de l'arxiu de CEPNA Rubí i ens mostra una vista del bosc de Ca n'Oriol presa cap a finals del segle passat o principis del present.

No és exactament un bosc, encara que quasi tothom l'anomena d'aquesta manera. A causa de la seva petita extensió és més aviat una arbreda, que va néixer, segons indiquen els companys de CEPNA, cap al primer terç del segle XIX, possiblement com a un lloc d'esbarjo dels amos de la masia de Ca n'Oriol (en aquells temps no hi havia quasi boscos i arbredes a Rubí; tots els camps eren plens de vinyes).

Els pins que hi han crescut són de dos tipus: el blanc, el més abundós, i el pinyer, del qual en comptem amb menys exemplars.

 

Malauradament, avui en dia, l'arbreda de Ca n'Oriol presenta un elevat estat de degradació, segons ens expliquen els experts, a causa de la forta erosió del terreny, la gran freqüentació humana i la presència, fins i tot, d'algunes espècies vegetals exòtiques.

Inclosa actualment dins el conjunt del parc de Ca n'Oriol, és un element molt important del nostre patrimoni natural que mereix ser respectat i conservat entre tots i totes.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.