Cal Pansit (o "La Pansida"), el 1997

El seu origen es remunta als voltants de l’any 1900, quan un pagès que es deia Joan Obiols, tenia a casa seva, al carrer de Magallanes, 5, un punt de venda de fruites i verdures

Mostrem aquesta setmana una fotografia del Fons Marroyo on podem veure la botiga de “cal Pansit” (molts també l’anomenen “la Pansida”) el 1997. Es tracta de l’actual Colmado Obiols, situat al carrer de Maximí Fornés. Els productes que es troben a la venda ocupen també la porta de la perfumeria “La Central”, que segons tots els indicis, ja havia tancat les seves portes definitivament. 

El seu origen es remunta als voltants de l’any 1900, quan un pagès que es deia Joan Obiols, tenia a casa seva, al carrer de Magallanes, 5, un punt de venda de fruites i verdures. El malnom de “pansit” li va venir a causa d’un discussió amb un veí que li va dir “Què vol aquest pansit?”, en referència a la seva constitució física (era molt prim).  

També disposaven de paradeta al mercat, situat al costat de l’església de Sant Pere, i quan es va edificar el nou, el 1930, en Joan i la seva dona hi continuaren. A més, es traslladaren a viure al carrer de Pi i Margall (actual Maximí Fornés). Per aquestes dates, un dels fills d’en Joan Obiols, en Jaume, va succeir el seu pare en el negoci familiar. 

 

Segons ens explica Pere Bel al seu article “Comerços que han fet història” (Butlletí del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, 51, de juny de 2007), durant la guerra civil la botiga de “la Pansida” (potser dita així perquè qui despatxava possiblement era la muller de l’Obiols) era l’únic establiment que venia fruita i verdures a la població. 

El 1952 es varen traslladar al lloc actual (en aquella època el carrer es deia de Calvo Sotelo) i, posteriorment, l’Albert Obiols, fill d’en Jaume, passà a portar les regnes del negoci. El 1997, any en què fou presa la fotografia, encara era l’Albert qui portava endavant la botiga fins que fa poc va deixar pas al seu fill Jaume.  

Últimament s’ha reformat, però encara continua en la ment de molta gent de Rubí com “la Pansida”. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.