Campanya electoral de les eleccions generals de 1977

La contesa electoral va tenir lloc el 15 de juny de 1977 i la victòria de les forces esquerranes fou aclaparadora: el PSC-PSOE va ser el partit més votat

La fotografia que mostrem fou presa per Josep Maria Roset i ha estat publicada al llibre Rubí. De la dictadura a la democràcia. Hi podem veure un detall del gran desplegament de publicitat electoral que es va realitzar a Rubí, després de tants anys de partit únic, de cara a les primeres eleccions generals a l’estat espanyol. 

A la imatge veiem part de la façana de la sucursal de la Caixa que es trobava al passeig de Francesc Macià, fent cantonada amb la baixada del carrer de Pere Esmendia. Quasi tots els cartells pertanyen a partits d’esquerra i extrema esquerra, formacions que quasi sempre (amb l’excepció de la victòria de Ciutadans a les autonòmiques de 2017) han tingut un ampli recolzament per part de l’electorat rubinenc. 

 

La contesa electoral va tenir lloc el 15 de juny de 1977 i la victòria de les forces esquerranes fou aclaparadora: el PSC-PSOE va ser el partit més votat, amb el 34 % dels vots emesos, al qual va seguir el PSUC (Partit Socialista Unificat de Catalunya), amb el 28 % de les paperetes. La resta de formacions polítiques eren, entre altres, Convergència i Unió (11 %), UCD (Unió de Centre Democràtic), amb un 10 %, Esquerra Republicana de Catalunya, amb el 7%. El suport dels electors a la resta de partits no arribà a aquest últim percentatge. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.