El carrer de l’Escorial, Ca n’Oriol, 1975

El barri de Ca n'Oriol, en el 1975, ja es trobava molt urbanitzat i comptava amb els primers blocs d'habitatges, que convivien amb les casetes d'autoconstrucció

Presentem avui una foto procedent del Fons Marroyo (Axiu Nacional de Catalunya) que fou publicada al llibre Carrers de Rubí. Ignasi Marroyo, on apareix el carrer de l'Escorial l'any 1975. Està situat al barri de Ca n'Oriol, més o menys paral·lel al de la Pastora, i discorre en sentit sud-oest a nord-est fent pujada, tal com es pot veure a la imatge.

La fotografia també va aparèixer fa un temps a Facebook, fet que motivà que algunes persones hi aportessin interessants dades, la més important de les quals fou el nom del carrer, ja que al llibre dedicat a Marroyo no hi figurava. També especificaren detalls com que al seu inici es trobava el bar Toledo (precisament arrenca del carrer que porta aquest nom de ciutat) i que hi havia alguns petits negocis com un ferroveller o una peixateria, i és que al barri sovintejaven les petites botigues (i bars) que havien obert alguns dels seus pobladors, molts dels quals eren immigrants procedents d'Andalusia que els anys 60 havien començat a fer-se les seves pròpies cases.

 

El barri de Ca n'Oriol, en el 1975, ja es trobava molt urbanitzat i comptava amb els primers blocs d'habitatges, que convivien amb les casetes d'autoconstrucció. No obstant això, hi havia encara molts carrers sense asfaltar (com el que veiem a la fotografia) tret del de la Pastora i el de Lourdes, que foren els primers a rebre el quitrà. Precisament al llarg d'aquestes dues artèries, que circulen en sentit sud-oest a nord-est fent una notable pujada, es va anar vertebrant el nucli poblacional. A partir de 1979, amb l'arribada del nou ajuntament democràtic, es va iniciar la tasca d'asfaltatge i adequació dels carrers, un dels aspectes que figurava com a més important a l'agenda de les naixents associacions de veïns, que tant lluitaren per impulsar millores al barri de Ca n'Oriol.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.