El castell i el barri de la Plana del Castell, anys 70

En aquella època, el castell era una masia propietat de l’industrial terrassenc J. Almirall i els masovers eren la família Caballé

La foto d’aquesta setmana va ser presa per Francesc Margenat entre 1973 i 1974 i pertany a l’arxiu fotogràfic del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí. Fa poc va ser acolorida per Josep Cornella.

S’hi pot veure el castell de Rubí abans de la rehabilitació feta a finals dels anys 80 per l’Ajuntament, que afectà molts elements històrics i patrimonials. Observem, per exemple, que el cos oriental, que era el que donava a Rubí, estava cobert per una teulada a una sola vessant.

 

En aquella època, abans que el municipi l’adquirís el 1987, el castell era una masia propietat de l’industrial terrassenc J. Almirall i els masovers eren la família Caballé.

També veiem a la imatge part del barri de la Plana del Castell, que a partir de la segona meitat del segle XIX va créixer a l’antiga parellada (és a dir les terres cultivables més fèrtils i més properes al vell castell).  A la dreta hi ha la fàbrica MYC, i al seu darrere s’aixecava la Supersond, de la qual només es poden observar detalls de la part superior.

Més enllà del castell es poden veure a l’esquerra els camps de can Xercavins, i cap a la dreta els de can Ramoneda. Ja a l’horitzó, s’albiren els de can Feliu.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.