La Coral Sant Pere l’any 1947

Els integrants de la coral Sant Pere amb el mestre Josep Rusiñol i Turu al centre durant una cantada de caramelles

En aquesta fotografia, procedent de la família Rosell-Mumany i publicada al llibre L'Abans, podem veure els integrants de la coral Sant Pere amb el mestre Josep Rusiñol i Turu al centre durant una cantada de caramelles el 1947. Darrere els cantaires es troba la llarga vara amb la cistella on es col·locaven les donacions a canvi de les seves cantades ("caramelles") per Pasqua.

L'organització d'aquesta entitat com a coral consolidada va ser el 1945, ja que hi ha indicis que l'any 1943 ja havia fet presència a Rubí. El primer director musical va ser el mestre Josep Rusiñol i Turu, fins l'any 1950.

 

Les seves actuacions més destacables eren els cants de caramelles, com es mostra a la imatge d'aquesta setmana, les actuacions que feien per Santa Cecília i la participació en diferents certàmens musicals, com ara la trobada anual de l'Ametlla del Vallès, on van participar en diverses ocasions.

A l'any de la fotografia, 1947, encara no s'havia inaugurat l'estendard de la coral, acte que tindria lloc el 10 de juny de 1951.

Finalment direm que aquesta agrupació cantaire es va dissoldre l'any 1963.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació