El descobriment de la bassa de la font de Sant Muç

La missió principal d'aquestes basses situades en ambient rural era la del regatge dels horts de les rodalies i, de vegades, també la de rentar roba

La foto d'aquesta setmana fou presa per l'autor d'aquestes línies el juny de 2013 i ens mostra la bassa que se situa al costat de la font de Sant Muç.

Fou descoberta el 2011 durant les labors de rehabilitació i posada en valor del conjunt de la font de Sant Muç portades a terme per diverses entitats de Rubí (Rubí d'Arrel, Centre d'Estudis Rubinencs, Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, CEPNA, CRAC, Centre Excursionista i Agrupament Escolta Guspira). Al llarg dels anys s'hi han anat realitzant, amb una freqüència quasi anual, diverses intervencions de neteja, tant de la bassa com de la font i l'immediat entorn.

L'última va tenir lloc el passat mes de juliol, portada a terme per efectius del Centre Excursionista i Rubí d'Arrel, amb la col·laboració de Caçadors de Trastets.

 

L'estructura, de planta quadrangular, feia la funció de distribuir l'aigua als horts de can Ramoneda que eren ubicats al costat del torrent. De fet, la missió principal d'aquestes basses situades en ambient rural era la del regatge dels horts de les rodalies i, de vegades, també la de rentar roba. Hem de tenir en compte que l'aigua corrent no arribaria a Rubí fins al 1897.

Ah, sabíeu que el municipi de Cànoves i Samalús, al Vallès Oriental, es troba una altra font de Sant Muç que també compta amb un safareig públic?

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.