Efectes de la rierada de 1962 a la part sud de l’Escardívol

El barri de casetes de l’Escardívol, arrasat completament per la rierada

La foto fou presa per Bartomeu Cucurull el dia després, o bé, pocs dies després de la gran tragèdia que segà la vida de moltes persones que vivien al lloc que ara coneguem com l’Escardívol aquell 25 de setembre de 1962.

 

Al fons de la imatge s’entreveu una de les naus de l’empresa Pich Aguilera (“la Pelleria”), actual Complex Cultural Escardívol, que aguantà la gran pressió de l’aigua que venia de la riera. En primer pla, on  es pot veure un vehicle militar (de fet l’exèrcit espanyol va col·laborar en les tasques de reconstrucció), s’havia situat el barri de casetes de l’Escardívol, arrasat completament per la rierada.

A la part dreta de la fotografia podem veure la casa de la família Latorre-Dausà, amb els seus arcs, mig destruïda per l’embat de les aigües. Al seu costat, però a l’altra banda del carrer de la Riera, estan les poques restes que van romandre de la fàbrica de “cal Mosques”, que havia creat Miquel Villà el 1921. D’aquesta fàbrica va quedar en peu només una de les naus, que podem copsar a la part dreta de la foto, sobre la qual s’albira la part superior del campanar de Sant Pere de Rubí, però la seva maquinària va desaparèixer totalment.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.