El rellotge de les Escoles Ribas

De les reparacions del seu mecanisme s'encarrega Ramon Serra, considerat l’últim rellotger d’ofici de Rubí

Presentem aquesta setmana una foto de Juan Antonio Capell que va ser publicada al Butlletí del GCMR i el CER núm. 72, el passat desembre.

Es tracta del rellotge instal·lat el 1916 a la façana principal de les Escoles Ribas, inaugurades aquell mateix any. Havia estat adquirit l’any anterior a França, molt possiblement a la fàbrica de rellotges de J. Terraillon, a Morez (França), la qual elaborava mecanismes de gran qualitat, com el que es troba al campanar de l’església de Sant Pere de Rubí. Sembla ser, segons Pere Bel, que s’havia aprofitat el fet que la Primera Guerra Mundial assolava el país veí i que les seves fàbriques es desprenien d’estocs.

 

Vegeu com a l’esfera del rellotge apareix la llegenda “La Puntual. Rubí” i és que des de 2009, la rellotgeria d’aquest nom, situada al carrer de Llobateras, s’encarrega del manteniment i de les eventuals reparacions del seu mecanisme. Ramon Serra, fins fa poc titular de l’establiment i considerat l’últim rellotger d’ofici de Rubí, també se’n fa càrrec, des de 1982, del de l’església i del rellotge públic de l’Ajuntament.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?