L’escultura “Inèrcia”

La singular escultura d'acer és de l'artista basc Ernesto Knörr

A l'entrada de Rubí, venint de Sant Cugat, es troba una rotonda instal·lada el 2005, concretament en la confluència entre la carretera que ve de la ciutat veïna i l'avinguda d'Edison, on es va col·locar una singular escultura d'acer de l'artista basc Ernesto Knörr, que podem veure en aquesta fotografia presa per l'autor d'aquestes línies el febrer de 2019.

Ernesto Knörr és un escultor nascut a Vitòria el 1957 les obres del qual es poden trobar en molts llocs públics de l'estat espanyol, com Gijón, Elx, Àlaba o Salou, on decoren places a l'aire lliure. Totes presenten un estil molt semblant: són metàl·liques, de xapa d'acer i de color vermellós, i segons Knörr presenten quatre característiques bàsiques: equilibri, tensió, moviment i contrast.

 

La de Rubí, anomenada "Inèrcia", és de xapa d'acer de 5 mm i té una alçada màxima de 12,8 m. Segons la web de l'Ajuntament vol simbolitzar "l'esperit de canvi i modernitat de la ciutat".

Tot i això, diversos sectors de la població varen criticar la despesa que va fer la casa gran en instal·lar aquesta escultura, acte que fou considerat pels mandataris municipals com a "una decisió política", segons es manifestà en una Taula de Patrimoni celebrada a l'auditori del castell de Rubí.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.