El funeral per l’accident mortal de 6 membres de la penya blaugrana Ramon Llorens, 1984

La penya blaugrana es dirigia a Madrid a presenciar la final de la Copa del Rei

Aquesta fotografia està extreta del setmanari Rubricata i en desconec l’autor. Es tracta de la cerimònia multitudinària del funeral dels aficionats barcelonistes víctimes d’un tràgic accident de trànsit a Alcolea del Pinar (província de Guadalajara) el 5 de maig de 1984. Hi moriren 6 seguidors i seguidores de la Penya Blaugrana Ramon Llorens mentre es dirigien a Madrid a presenciar la final de la Copa del Rei. Van ser Mercè Bamala, Josep Casasayas, Trini Julià, Josep Rovira, Carles Soler i Maria Torres. El sinistre, que es va produir quan l'autobús en el que viatjaven topà contra un vehicle militar, també va causar ferides a 49 persones més.

El 7 de maig 10.000 persones varen acudir al funeral, que es va celebrar al mercat vell. Fou presidit per Miquel Coll i Alentorn en representació del president de la Generalitat d’aleshores Jordi Pujol, el governador civil de Barcelona, el director general d'Esports, el president del FC Barcelona (en Núñez) i un tinent coronel de l'exèrcit espanyol.

 

La plaça del Dr. Guardiet ha estat escenari també d’altres funerals col·lectius, com el que es fa realitzar el 1958 pels obrers morts a l’explosió de la caldera de la fàbrica Viloca o el de 1962 en memòria de les més de 200 víctimes de la rierada de Rubí.