El funeral de les víctimes de la rierada, 6 d’octubre de 1962

Els comerços de Rubí van tancar les seves portes aquell dia de 5 a 6 de la tarda, hora del funeral, en solidaritat amb les víctimes d’aquella tragèdia

La imatge fou presa per Josep Feliubadaló, fotògraf oficial de l’Ajuntament de l’època i es conserva a l’Arxiu Municipal de Rubí (fons de Josep Maria Roset).

Veiem la plaça del Dr. Guardiet el dia 6 d’octubre de 1962, atapeïda de gent. I és que a les 5 de la tarda començava el funeral oficial de les víctimes de la rierada del 25 de setembre del mateix any, que s’emportà tantes vides humanes a Rubí. Un taüt situat a la part davantera de la gernació dels assistents, entre ells molts familiars de les víctimes, feia referència a aquest fet, mentre que a la plataforma situada davant la primera planta del mercat municipal es situaren les autoritats, entre elles el bisbe de Barcelona, Gregorio Modrego, que oficià la missa. A la part dreta apareix l’antic edifici del Centre Democràtic Republicà, reconvertit en local de Falange en època franquista i actualment desaparegut.

Al costat de l’altar es situava el bisbe Modrego, el seu assistent mossèn Comas, el capità general de la IV Regió Militar i la princesa Cecília de Borbón Parma. A més van assistir-hi nombroses autoritats de l’exèrcit, el governador militar, el president de l’Audiència, diverses personalitats de la Diputació... Seria molt feixuc enumerar-les totes en aquest petit article.

Per la part que tocava a Rubí esmentem l’alcalde Rufé amb l’Ajuntament en ple, el cap de la Guàrdia Civil, el dels requetès, el pare Basili de Rubí, l’arquitecte Portillo, mossèn Malats, etc.

El cor parroquial de Sant Pere, juntament amb diversos rectors de les parròquies de la comarca, va cantar l’Ofici de Difunts i el bisbe Modrego va dirigir unes emotives paraules als participants a l’acte que a dures penes podien dissimular els plors i les llàgrimes.

Per acabar afegirem que els comerços de Rubí van tancar les seves portes aquell dia de 5 a 6 de la tarda, hora del funeral, en solidaritat amb les víctimes d’aquella tragèdia, que tant va marcar la història recent de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.