La fusteria Miranda als anys 60

A la fusteria, el cineasta rubinenc Silvestre Torra va rodar una pel·lícula sobre la vida del violoncel·lista Pau Casals anomenada “El retorn del mestre”

La fotografia que presentem avui fou presa als anys 60 del segle passat i ha estat publicada al menys en dos llocs: el llibre L’Abans (2002) i Rubí desaparegut (2020). Procedeix de l’arxiu d’en Pere Bel i és d’autor desconegut. En ella podem veure perfectament l’edifici que va allotjar durant molt de temps la fusteria Miranda, a l’encreuament de dos dels carrers més antics de Rubí: el de Sant Pere i el de Sant Isidre.

 

Si bé en un principi, des del 1922, aquest establiment s’havia situat al número 1 del carrer de Sant Pere, l’any 1930 es va traslladar al número 28, a la casa de ca l’Arné (o ca l’Armer segons altres llocs que he consultat), que era una antiga serralleria.

El fuster Lluís Miranda restaurava mobles antics i construïa i reparava telers. Acabada la guerra civil va realitzar els confessionaris de l’església de Sant Pere de Rubí, la trona de la Mare de Déu de Montserrat i el baldaquí de l’altar major, sota la direcció de Rafael Solanic.

Com a anècdota curiosa, direm que a la fusteria el cineasta rubinenc Silvestre Torra va rodar una pel·lícula sobre la vida del violoncel·lista Pau Casals anomenada “El retorn del mestre”.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.