Homenatge a l'escriptor Francesc Alujas, Sant Jordi de 2014

La fotografia, presa per Maria Dolors Blasco i pertanyent a l’arxiu del GCMR, ens mostra l’homenatge que el Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí va fer a l’escriptor rubinenc Francesc Alujas Oliana a l’Ateneu Municipal per la diada de Sant Jordi de 2014. D’esquerra a dreta podem veure Josep Manel Alberti, Carme Bencomo, Encarna Vicente, Francesc Margenat, F. Xavier Arís, Francesc Alujas, Maria Dolors Blasco, Josep Maria Palacín i Òscar Olivares.

Se li va lliurar una placa “en reconeixement al seu treball en favor de la cultura catalana i la ciutat de Rubí, com a escriptor, poeta, traductor i pioner en donar a conèixer als rubinencs diverses llengües estrangeres”.

Francesc Alujas va néixer a Rubí el 1922 i es va destacar en assaig, poesia i teatre, però potser la tasca que va deixar més petjada a la ciutat fou, com hem dit abans, la de l’ensenyament d’idiomes en una època en què eren encara molt escasses les escoles dedicades a aquesta temàtica.

 

A més del guardó que destaquem en aquest article, cal dir que ha rebut diversos reconeixements més. A tall d’exemple, el 2006 fou homenatjat per un grup de ciutadans i exalumnes de Rubí en un acte presidit per Ernest Benach, president aleshores del Parlament de Catalunya, i amb l'assistència de l'alcaldessa Carme Garcia.

Francesc Alujas va deixar aquest món el 26 de desembre de 2016.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?