José Sánchez, “l’home dels cigrons”, en el 1985

Aquest mes de juny es compleixen cinc anys que José Sánchez, un personatge emblemàtic, va deixar de caminar pels carrers de Rubí

Aquesta fotografia, apareguda a la publicació rubinenca "Sant Jaume Street", dels veïns del carrer del mateix nom, en ocasió de les festes veïnals de 1985, ens mostra un exultant José Sánchez davant una vista de Rubí. Molt possiblement la imatge està captada des de la Cova Solera o Can Fatjó o potser en algun punt entremig.

Aquest mes de juny es compleixen cinc anys que José Sánchez, un personatge emblemàtic del Rubí de finals del segle passat i primers anys del present, va deixar de caminar pels carrers de Rubí vestit com un pòtol. Era l'anomenat "l'home dels cigrons" a causa d'una ampolla o flascó ple d'aquests llegums que portava moltes vegades i que servia per alimentar-se.

 

Nascut a Màlaga, als 22 anys d'edat va venir a Rubí amb la seva família. Comptant ell eren 8 germans i germanes i aviat es buscaren la vida. Treballà en algunes fàbriques com la Josa o la Francino i, després de complir el servei militar, va optar per portar una vida al carrer, vivint en una barraca i deambulant constantment per la població. Malauradament, alguna vegada va ser objecte d'alguna agressió, tal com explicava fa anys la seva família en una entrevista a RubíTV. Sempre tenia un tracte cordial amb les persones de la ciutat. Jo mateix recordo que quan el veia el saludava i ell em tornava amablement la salutació amb un "Hola, noi!" i un gran somriure.

Era una persona religiosa: cada dia, segons explicaven a la televisió local els seus germans, es dirigia a peu al monestir de Sant Cugat i de tant en tant també visitava el temple del Sagrat Cor del Tibidabo.

El juny de 2016, quan ja portava 40 anys de vida al carrer, va patir uns desmais i se li va detectar un càncer, cosa que va fer que la família l'ingressés a la residència Amanecer, on moriria el 15 d'abril de 2017 als 68 anys d'edat.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.